Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autóbérlés Írországban

Autókölcsönzés Írország: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

Írország csodálatos természeti környezete számos turistát vonz. A szépséges környezet mellett az ország kulturális gazdagsága sem elhanyagolható, már a római korban is éltek itt emberek. Ha Írországba látogatunk, mindenképp kóstoljuk meg a méltán híres ír söröket és ételeket is.

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot Írországban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Írországban

Az írországi autókölcsönzés fontos feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 24. életévét, és legalább kétéves, érvényes vezetői engedéllyel rendelkezzen. A legtöbb autókölcsönző társaság csak extra díj ellenében adja át a bérautót, ha 24 évnél fiatalabb személy szeretné a bérautót igénybe venni. A bérautó bérleti díját hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki. Írországi autóbérlés esetén a magyarországi érvényes jogosítványunk használható, nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk. A fővárosban nagy a forgalom, gyakoriak a dugók, ezért közlekedjünk óvatosan bérautónkkal, és arra is figyeljünk oda, hogy Írország területén balos közlekedés van! Mindezért célszerű a kötelező felelősség-biztosításon túl egyéb bérautó-biztosítást is kötnünk, így például egy önrészcsökkentő balesetbiztosítással kellemetlen kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat. Írországban az autóbérlés olcsóbb, ha előre lefoglaljuk a bérautónkat, valamint célszerű a gyermekülést is előre megrendelnünk.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Írországban

Ne feledjük, Írország területén balos közlekedés van! A sebességhatárok a következőképpen alakulnak: lakott területen 50 km/h, azon kívül 80 vagy 100 km/h, az autópályákon pedig 120 km/h a megengedett maximális sebesség. Az autópályák és gyorsforgalmi utak használata néhány fizetőkaput kivéve ingyenes. A biztonsági öv használata kötelező minden utas számára, valamint 12 évnél fiatalabb gyermek nem utazhat az első ülésen. A megengedett maximális véralkoholszint 0,5 mg/ml, azonban szigorúan büntetik az ittas vezetést. Tilos továbbá kihangosítás nélküli mobiltelefon használata vezetés közben, és figyeljünk arra is, hogy a kijelölt buszsávokat hagyjuk szabadon!

Látnivalók Írországban

Írország a kulturális idegenforgalom egyik nagyhatalma. Felejthetetlen élményt nyújtanak Moher-sziklái, az Óriások Átjárója, a glendaloughi középkori kolostor romjai, a hódító normannok várai vagy a kastélyok hangulatos kertjei. Bérautóval könnyen bejárhatjuk a híres autós túraútvonalat, a Kerry gyűrűt, vagy eljuthatunk a nemzeti parkokba is. Ha már autót kölcsönzünk, utazzunk el az ország fővárosába, Dublinba is! Írország területén a nagyobb városokban és a repülőtereken vehetjük át és adhatjuk le a bérautót.

Fontos információ magyar állampolgároknak írországi autóbérlés esetén

  • Általános segélyhívószám (mentők, tűzoltók, rendőrség): 999
  • Magyar Nagykövetség Írországban: 2 Fitzwilliam Place Dublin 2, telefon: 00-353-1-661-29-02
  • Magyar Konzuli Hivatal Írországban: 2 Fitzwilliam Place Dublin 2, telefon: 00-353-1-661-29-02