Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Alexandriában

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot Alexandriában mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Alexandriában

Az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 21. életévét és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Ahogyan Kairóban, úgy Alexandriában is nagy a forgalom a város utcáin, gyalogosként sem egyszerű a közlekedés. Dudálás, állandó tolongás, autók és kerékpárok zsúfolt tömege itt is megtalálható. A nagyobb fokú veszélyeztetettség miatt érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk.

Egyiptomi autóbérlés esetén, így Alexandriában is be kell szereznünk a nemzetközi vezetői engedélyt, továbbá turista vízumot is ki kell váltanunk.

Látnivalók Alexandriában

A történelmi gyökerekkel rendelkező városban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A kultúra és a művészetek iránt fogékonyak felkereshetik a hellenizmus görög-római műemlékeit, az arab művészet jegyében született Abu al-Abbás mecsetet, a kopt Szent Márk-katedrálist, az egyiptomi királyok egykori rezidenciáját, a Ras et-Tin palotát vagy éppen II. Ramszesz fáraó templomának romjait. A múzeumkedvelők többek között belépőt válthatnak a nagyon izgalmas Hidrobiológiai múzeumba, ahol egy 16,5 méter hosszú bálnacsontvázzal is találkozhatnak. A könnyedebb kikapcsolódásra vágyók sétákat tehetnek a fehérhomokos tengerparton, csobbanhatnak a Földközi-tengerben vagy megcsodálhatják Alexandria kikötőit, a közelben lévő páratlan szépségű öblöket.

Alexandriai autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk magyar állampolgároknak alexandriai autókölcsönzés során

  • Rendőrség: 122
  • Mentők: 123
  • Tűzoltóság: 180
  • Magyar Nagykövetség Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478
  • Magyar Konzuli Hivatal Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478
  • Magyarország alexandriai tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 47, Al Soltan Hussein Street, Al Khartoum Sq., Al Azarita, Alexandria, telefon: 00-20-3-484-14-50