Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Dominikán

Autókölcsönzés Dominika: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

A Dominikára látogatók Kolumbusz Kristóf óta nem tudnak betelni a sziget gyönyörűségével, a végtelen fehérhomokos tengerpart, a kókuszpálmák és a kristálytiszta azúrkék tenger látványával. Ha fel szeretné fedezni a sziget összes szépségét, az autókölcsönzés a lehető legjobb megoldás!

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Dominikán mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Dominikán

A legtöbb autókölcsönző társaság 21 év alatt és 70 év felett nem adja bérbe az autót, de pótdíj ellenében lehetőségünk van korhatáron kívül is autót bérelni. Feltétel továbbá a minimum 1 éves jogosítvány. Javasolt a nemzetközi vezetői engedély kiváltása, bár néhol elfogadják a magyar okmányokat is. Amikor átvesszük a bérautót, győződjünk meg róla, hogy rendelkezik-e pótkerékkel és elegendő mennyiségű üzemanyaggal! Nincs szükségük vízumra a Dominikai Köztársaságba való belépéshez, de turista kártyát kell vásárolnunk, melyet amerikai dollárban kell megfizetnünk. Ezt a turista kártyát megvásárolhatjuk a Dominikai Köztársaság nagykövetségein és konzulátusain vagy az országba érkezéskor a reptéren. A turista kártyával 60 napig tartózkodhatunk az ország területén. Dominika útjai több helyen kátyúsak, rossz minőségűek, nincsenek felfestve, ezért érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Dominikán

Dominikán balos közlekedés van érvényben. Dominika útjai keskenyek, kanyargósak és meredekek, fokozott odafigyelést igényelnek. A tömegközlekedés eléggé kaotikus, turisták számára nem ajánlott, nem biztonságos. Az utak minősége eltérő, egyes útszakaszok, főleg vidéken használhatatlanok. Autóbérlés során lehetőségünk van hivatásos sofőrt is felfogadni az utazás teljes időtartamára. A sebességkorlátozás mindenhol változó, általában 40 km/h, sok helyen nincs feltüntetve. Általánosságban azt javasoljuk, hogy az útviszonyoknak és a helyi közlekedők tempójának megfelelően válassza meg sebességét! Amennyiben vidékre látogat, maradjon a főutak mentén! A Dominikai Köztársaságban létrehoztak a turisták segítésére kijelölt rendőrséget, a Politur-t. Ezen rendőrök általában beszélnek angolul és megbízható segítségként szolgálnak a bajba jutott turistáknak. Érdemes hivatalos okmányainkról fénymásolatot készíteni!

Látnivalók Dominikán

Dominika körülbelül azonos nagyságú Szlovákiával, több napos tartózkodásunk során bejárhatjuk és megcsodálhatjuk a legtöbb nevezetességet, melyre tökéletes megoldást nyújt az autókölcsönzés. Dominika gyönyörű tengerparttal és egyéb természeti, kulturális és történelmi érdekességekkel is büszkélkedhet. Itt található a Karib-térség legmagasabb hegye, legnagyobb tava, valamint a főváros, Santo Domingo óvárosa, amely a világörökség része. Az ország keleti részén Punta Cana kétségkívül az egyik legszebb strandszakasza a Karib-szigetvilágnak. De nemcsak a pihenni vágyók, hanem a vízi sport szerelmesei is megtalálják a hozzájuk illő programokat. A kötelező és ajánlott védőoltásokról érdeklődjön orvosánál! Bérautóját leadhatja és felveheti a nagyobb városokban és a repülőtér közelében is.

Fontos információk magyar állampolgároknak dominikai autókölcsönzés során

  • Általános vészhívó: 911 
  • Az ország teljes területén működő privát mentőszolgálat: ProMed, telefon: 809-412-5555. Azonnali költségtérítéses!
  • Magyar Konzulátus: A felügyelő képviselet, a Konzuli hivatal Havannában, a Magyar Nagykövetség épületében található. Cím: Calle G. No. 458. entre 19. y 21. Vedado, Havanna. Telefon: (00)-(53)-(7) 833-3365, 833-3346