Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Edinburghban

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot Edinburghban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Edinburghban

Az edinburghi autókölcsönzés fontos feltétele, hogy a bérautó vezetője rendelkezzen legalább egyéves vezetői engedéllyel és betöltse a 23. életévét. Az autóbérléshez továbbá útlevélre és dombornyomott bankkártyára vagy hitelkártyára lesz szükségünk. A bérautót általában korlátlan kilométer használattal adják át az autókölcsönző társaságok. Edinburghi autóbérlés esetén fokozottan vigyázzunk a bérautónkra, mert a balos közlekedés megnehezítheti a vezetést, további problémát jelenthet még a nagy forgalom és a rendszeres dugók is. A nagyobb fokú veszélyeztetettség miatt érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. A parkolási díjak is magasak, és a szabálytalanságokat is komoly pénzbüntetéssel sújtják a hatóságok, nem ritka még a gépjárművek elszállítása sem.

Angliai autóbérlés esetén elegendő a Magyarországon megszerzett jogosítvány megléte, tehát edinburghi autókölcsönzés esetén sem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk.

Látnivalók Edinburghban

Edinburgh ó- és újvárosa 1995 óta a Világörökség része, amely rangos címet joggal kapta meg a város. Különleges természeti adottságú, történelmi nevezetességekben gazdag város, felsorolni is nehéz lenne az összes látnivalót. Időutazást tehetünk a középkorban épült edinburghi vártól kezdve a barokk Holyroodhouse királyi palotán át a gótikus Szent Egyed-katedrálisig. Igazi építészeti remekműnek számít a fém, a tölgyfa és a gránit ötvözetéből épült Skót Parlament, amelynek kapui a turisták előtt is nyitva állnak. A Skót Nemzeti Galéria európai és skót művészek munkáit vonultatja fel, megcsodálhatjuk Tiziano, Monet vagy éppen Rembrandt alkotásait. Sétákat tehetünk a Királyi botanikus kertben, amely a világ minden tájáról begyűjtött növényeket mutatja be, de ellátogathatunk a világ legnagyobb állatkerti pingvinállományával rendelkező edinburghi állatkertbe is. A Walter Scott-emlékmű 287 lépcsőjét megmászva teljes panoráma tárul elénk a városról. Érdekesség, hogy a világ első virágórája is ebben a városban készült el. Béreljünk autót és gyönyörködjünk a skót táj szépségeiben is egy hosszabb kirándulás alkalmával!

Edinburghi autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros két pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk magyar állampolgároknak edinburghi autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 999
  • Magyar Nagykövetség Angliában: 35 Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7201-3440
  • Magyar Konzuli Hivatal Angliában: 35/B. Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7235-5218
  • Magyarország edinburghi tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 6 The Glebe, Manse Road, Dirleton, East Lothian EH39 5FB, telefon: 0044-16-208-50-264