Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Helsinkiben

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot Helsinkiben mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Helsinkiben


Az autókölcsönzés több feltételhez van kötve: a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét és legalább egyéves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Helsinki autóbérlés esetén is szükségünk lesz a bérautó átvételénél személyre szóló hitelkártyára vagy dombornyomott bankkártyára. Az utak állapota nagyon jó, a forgalom kicsi, a finnek is nyugodtan, kiszámíthatóan vezetnek. Érdemes viszont a kerékpározó finnekre figyelni, Helsinkiben is mindig sokan pattannak nyeregbe. A fő veszélyforrást az úton átkelő, vagy éppen csak álldogáló jávorszarvasok jelenthetik. Erre külön táblák is figyelmeztetnek. Az említett veszély miatt ajánlott mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. A havas tájakra nem árt hólánccal is készülni, ilyen téli felszerelést plusz összegért az autókölcsönző társaságtól igényelhetünk.

Finnországi autóbérlés esetén érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, tehát helsinki autókölcsönzés során is elegendő ezt felmutatnunk.

Látnivalók Helsinkiben

Finnország fővárosában a természet és a városi nyüzsgés harmóniában létezik egymás mellett. Ha a város partjainál kezdjük a túránkat, akkor elsőként a Viapora nevű tengeri erődítményt fedezhetjük fel. Helsinki belső részeiben találjuk Nyugat-Európa legnagyobb ortodox templomát, az Uspenstit, aranyozott hagymakupoláival, és a sziklatömbbe vájt barlangtemplomot, a Temppeliankiot. A Seurasaari skanzenben megismerkedhetünk a finn falusi élettel vagy belépőt válthatunk a modern finn képzőművészeti alkotásokat bemutató Amos Andersen Múzeumba. Sétákat tehetünk a karácsonyi időszakban fényárban úszó Aleksanterinkatu sétálóutcán, vagy a Sofiankatu utcán. Ennek az utcának az a különlegessége, hogy fűtött, és három egymást követő korszak jellemző épületeit és korhű elemeit vonultatja fel. Ha még mindig nem lenne elég a városi nyüzsgésből, akkor keressük fel a Kaupattori piac forgatagát, ahol bőséges kínálat vár minket tengeri halakból, főként heringből. Béreljünk autót, mert finnországi látogatásunk során nem szabad kihagynunk a csodálatos tóvidékeket és az erdőkkel borított tájakat sem!

Helsinki autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk magyar állampolgároknak helsinki autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Finnországban: Kuusisaarenkuja 6, 00340 Helsinki, telefon: 00-358-9-48-41-44
  • Magyar Konzuli Hivatal Finnországban: Kuusisaarenkuja 6, 00340 Helsinki, telefon: 00-358-9-458-21-90