Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autóbérlés Hollandiában

Autókölcsönzés Hollandia: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

A tulipánok és szélmalmok földje mindig felejthetetlen élményt kínál az odalátogatóknak. Bár a városon belüli közlekedésre a legalkalmasabb a kerékpár az országon belüli nagyobb távolságok megtételéhez az autót ajánljuk, mellyel gyorsan és könnyedén fedezheti fel az eldugott tájak szépségeit is.

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Hollandiában mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Hollandiában

A hollandiai autóbérléshez nem szükség nemzetközi jogosítványt igényelnie, azonban a legtöbb autókölcsönző esetében a vezetőnek legalább 1 éve kell rendelkeznie jogosítvánnyal ahhoz, hogy átvehesse az autót. Sőt amennyiben a vezető 25 évnél fiatalabb, kiegészítő biztosítást kell kötnie, a viszonylag magas baleseti kockázat miatt. Általában a bérleti díj már magában foglalja a kötelező biztosítást, azonban a káreseti önrészt az autó átvételekor leblokkolják a hitelkártyáján. Az autó átvételéhez csak hitelkártyát, valamint dombornyomott Mastercard betéti bankkártyát fogadnak el az autókölcsönzők. Érdemes figyelembe bevenni, hogy a reptereken található autókölcsönzők esetében általában nagyobb választék várja az ügyfeleket, mint a városközpontokban található autókölcsönzőknél.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Hollandiában

Hollandiában a közlekedés ritmusa sokkal lassabb, mint hazánkban, melynek egyik oka, hogy itt a biciklisek legalább annyira kiemelt és fokozottan védett szereplői a közlekedésnek, mint a gyalogosok, ráadásul közülük sokan nem törődnek a közlekedési szabályok betartásával (az irányváltoztatást gyakran nem jelzik, sokan még a közlekedési lámpák tilos jelzését sem veszik figyelembe). Másfelől az autósok betartják a rájuk vonatkozó kötelező szabályokat, melyek a sebességkorlátozás tekintetében a következőképpen alakulnak: lakott területen 30-50-70 km/h, lakott területen kívül 80-100 km/h, az autópályákon pedig 120 km/h. Mindezt azért is érdemes betartani, mert a rendőrség az út mentén elhelyezett fényképezőgépek, "álcázott" rendőrautók és más eszközök segítségével szigorúan bünteti a szabályokat megszegő autósokat. Komoly pénzbüntetés jár a gyorshajtásért és a tilosban való parkolásért is. Az alkoholfogyasztás tekintetében viszonylag liberális országról van szó, ahol a megengedett alkoholmennyiség 0,5 g/l. Jó hír az autóval közlekedőknek, hogy Hollandiában az autópályák, főutak és a közutak használatáért nem kell fizetni, csupán az alagutak díjkötelesek. A biztonsági övek használata mind elől, mind hátul kötelező. Ezen kívül biztonsági gyerekülésre is szükségünk lehet. Vezetés közben pedig csak kihangosítóval vagy headsettel szabad telefonálni.

Látnivalók Hollandiában

Hollandia maga az utazás a legkülönbözőbb természeti szépségektől kezdve a magával ragadó éjszakai életen át egészen a felemelő művészi alkotásokig. Amszterdamban található például a világ leghíresebb múzeumai között számon tartott Van Gogh Múzeum, a tőle egy órára fekvő Rotterdam színes és felkavaró éjszakai életnek ad otthont, főleg a fesztiválszezon idején, csakúgy, mint Eindhoven, ahol a megannyi bárnak és sörözőnek saját, egyedi arculata igazi látványosságot képvisel. És ha már ott jár, Maastrichtot se hagyja ki a látnivalók sorából!

Fontos információk magyar állampolgároknak hollandiai autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Hollandiában: Hogeweg 14. 2585 JD Den Haag, telefon: 0-70-350-04-04
  • Magyar Konzuli Hivatal Hollandiában: Hogeweg 14. 2585 JD Den Haag , telefon: 0-70-355-33-19