Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Hondurasban

Honduras, a volt spanyol gyarmat 1838-ban nyerte el függetlenségét, ezért még ma is talán a legkevésbé fejlett ország Közép-Amerikában. Egykor azonban kimagasló kultúra virágzott a területén, melynek nyomai misztikus hangulatba kerítik a látogatókat. A Maja Birodalom régészeti leletei, romjai és a Karib-tenger strandjai ma is várják a kalandra éhes utazókat.

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot Hondurasban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Hondurasban

A hondurasi autókölcsönzés feltétele a betöltött 21. életév, valamint a legalább 2 éves érvényes jogosítvány megléte. Azonban a 24 éves vagy annál fiatalabb sofőröknek felárat kell fizetniük mielőtt átvennék a bérautót. Az infrastruktúra Hondurasban és a térségében még kiépítetlen, az utak minősége megnehezítheti a közlekedést, ezért jobb, ha elővigyázatosságból az autókölcsönző társaságnál többféle bérautó-biztosítást is köt. Autóbérlési szándéka esetén ajánlott nemzetközi vezetői engedélyt is magával vinni.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Hondurasban

Nincs úthasználati díj az országban, így kedvező áron autózhat. A jobboldali közlekedési szabályokat tartsa be a közutakon! Parkoláskor érdemes őrzött helyen hagynia a bérautót, ne felejtsen el érdeklődni a szállodában a parkolási lehetőségekről. Hondurasban a benzinkutak általában csak reggel 6-tól este 8-ig tartanak nyitva, ezért időben gondoskodjon megfelelő mennyiségű üzemanyagról.

Látnivalók Hondurasban

Honduras fővárosa Tegucigalpa, melynek központjában egy barokk stílusú katedrális magasodik, amelyet belülről is érdemes megnézni, hiszen pazar díszítése különleges hangulattal vonja be a szent helyet. A katedrálissal szemben a Parque Central elnevezésű park a város központjának számít. Szintén a közelben található Tegucigalpa első temploma, amely a Szent Ferenc nevet kapta. Itt áramlik a Choluteca-folyó vize is, ami élesen határolja az itt megfigyelhető két ellentétes életminőséget. A keleti partján a gazdagabb, tisztább városrész terül el, míg nyugatra a szegényebb, koszosabb környéket találjuk. Ez a különbség szembeötlő az itt található hotelek, éttermek, szórakozóhelyek vonatkozásában is. Érdekes utazási célpont lehet a restaurált Valle de Angelast is, így eredeti állapotában tekintheti meg a régi spanyol bányászfalut. Honduras gazdag állat- és növényvilágát országszerte nemzeti parkok és természetvédelmi területek őrzik. Az UNESCO természeti világörökséggé nyilvánította Río Plátanot, az úgynevezett Bioszféra-rezervátumot, de híres a La Tigra Nemzeti Park is, amely Honduras egyik legszebb táján terül el, és a buja dzsungel rengeteg állatfajnak nyújt menedéket. A Copán Ruinas nevű falu közvetlen szomszédságában található az ugyancsak Copán elnevezésű maja romváros, egy letűnt civilizáció földi maradványa. A felfedezés fáradalmainak kipihenésére és a felhőtlen lazításra a legjobb úti cél Tela Tela, a Karib-tenger legnépszerűbb hondurasi strandja a turisták körében, ahol akár a különböző tengeri herkentyűkből készült fogásokat is megkóstolhatja. Aki szeret búvárkodni, annak a Bay Islands (Roatán, Guanja, Utila) igazi paradicsom a látványos korallzátonyoknak és a jó klímának köszönhetően. Ha igazi zenés-táncos pörgésre vágyik, az Barrio Cristalesen megtalálja, amit keres. A biztonságos és rugalmas utazás érdekében tanácsos az autókölcsönzés kínálta lehetőséggel élnie, és egy bérautóval bejárnia Honduras látványosságait. Az alábbi településeken van jelen autókölcsönző társaságunk: Tegucigalpa, San Pedro Sula, Roatan Island és La Ceiba.

Fontos információk magyar állampolgároknak hondurasi autókölcsönzés során

  • Mentők: (504) 2234-5944
  • Rendőrség: 199
  • Vörös Kereszt: 195
  • Tűzoltók: 198
  • Hondurasi Tiszteletbeli Konzul: Tegucigalpa Colonia Palmira, Ave. Republica de Panamá, No. 2172. 2do piso – Tegucigalpa M.D.C.- Honduras,C.A. ;Telefon: (504) 2263 – 4700
  • Hondurasban nincsen magyar külképviselet, ezért a Mexikói Magyar Nagykövetséghez fordulhat szükség esetén: Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec, Delegación Miguel Hidalgo, México. D.F. 11000; Telefon: 00-52-55/5596-18-22