Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autóbérlés Horvátországban

Autókölcsönzés Horvátország: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

A magyarok körében igen népszerű nyaralási célpont Horvátország. Közel van, autópályán könnyen megközelíthető, viszonylag olcsó és változatossága miatt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az odautazók számára. A városokban található római kori emlékektől kezdve a nemzeti parkokon át egészen a sziklás, homokos tengerpartokig megtalálunk mindent, ami egy élményekben gazdag nyaraláshoz szükséges. Érdemes mindehhez autót bérelni, és azzal átszelni Horvátországot, a magyar-horvát határtól indulva egészen Dalmácia legdélibb csücskéig.

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot Horvátországban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Horvátországban

A horvátországi autókölcsönzés feltételei közé tartozik, hogy a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét és legalább két éves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Horvátországban az autóbérlés során elfogadják a magyar jogosítványt is, tehát nem kell külön kiváltani a nemzetközi vezetői engedélyt.  A horvátországi autókölcsönző cégek esetében a bérleti díj általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, továbbá az autón van egy káreseti önrész is, melynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért. Az autókölcsönző társaságok hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak csak el az autóbérlés során.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Horvátországban

Horvátországban az üdülőkörzetek legtöbbje elérhető autópályán, tehát bérautónkkal is könnyen megközelíthetjük kiválasztott célpontunkat. Azonban a főszezonban sűrűbb és szigorúbb közúti ellenőrzéssel kell számolnunk. A helyi szervek a követési távolság betartásának megszegését, az ittas vezetést, a szabálytalan előzést, valamint a sebességkorlátok átlépését magas bírságokkal büntetik. Horvátországban a sebességkorlátozások a következők: lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán 130 km/h. 5 éves korig a gyermekek csak gyerekülésben utazhatnak. Az autókölcsönző társaságtól felár ellenében kiegészítő felszerelésként igényelhetjük a gyermekek biztonságát szolgáló gyermekülést.

Látnivalók Horvátországban

Az Adriai-tenger partján haladva látnivalókban gazdag horvát településeket és tájakat találunk. A főváros, Zágráb egyik részében nagy terekkel, széles sugárutakkal, szecessziós épületekkel, másik részében középkori hangulattal várja a turistákat. Sétákat tehetünk a Jelasics téren, a mindig nyüzsgő  Tkalciceva utcán, vagy a Maksimir angol stílusú parkban, a Lotrscak toronyból pedig a magasból is rácsodálkozhatunk a városra. Zágráb után következzen Pula és annak kiemelkedő látványossága, az ókori amfiteátrum, körülötte római jelmezbe öltözött katonákkal is találkozhatunk. A következő állomás Split, amelynek legjelentősebb történelmi emléke a fehér márványból épített Diocletianus-palota, falai között sétálva felidézhetjük az ókori császári udvarok pompáját. Végül érkezzünk meg a történelmi kikötővárosba, Dubrovnikba. Városfalakkal körbebástyázott óvárosát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, de itt található a világ legrégibb arborétuma, a középkorból származó Trsteno Arborétum is. Horvátország nemzeti parkjait sem szabad kihagyni, mint például a Plitvicei-tavak vagy a Krka-folyó környékét. Napozásra és fürdőzésre pedig bármikor lehetőségünk nyílik a néhol sziklás, néhol homokos horvát tengerparton.

Fontos információk magyar állampolgároknak horvátországi autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906
  • Magyar Konzuli Hivatal Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906