Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Japánban

Japán ősi kultúrája, természeti és építészeti öröksége, valamint különleges gasztronómiai remekei számtalan felfedezni való érdekességet tartogatnak az utazó számára. A szigetországban járva mintha egy teljesen új világba csöppennénk, ahol mindig nyitott szemmel kell járni, hogy le ne maradjunk a látnivalókról.

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Japánban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Japánban

Amennyiben Japánban a tömegközlekedés helyett az autókölcsönzés mellett dönt, szüksége lesz érvényes nemzetközi vezetői engedélyre. További feltétel a 18. év betöltése, de egyes autókölcsönző társaságok a 25. év betöltéséhez kötik az autóbérlés lehetőségét. A kellemetlenségek elkerülése végett érdemes tájékozódni többféle bérautó-biztosításról. Főleg a nagyobb városok forgalma jelenthet jelentősebb kockázatot, ráadásul a baloldali közlekedés is eleinte szokatlan lehet. Az autókölcsönzés során számos extra felszerelés közül is válogathat, amelyek emelik az utazás komfortját, így javasoljuk például, hogy igényeljen navigációs rendszert is a bérautóhoz.Japán számos városában lehetősége van autókölcsönzésre.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Japánban

Japánban különös figyelmet fordítanak a közúthálózat folyamatos korszerűsítésére. A nagyobb városokat autópályák kötik össze, melyeknek az igénybevétele többnyire díjköteles. A szabályok betartását az országban szigorúan elvárják, az ittast vezetést például a magas pénzbüntetés mellett a vezetői engedély azonnali bevonásával honorálják. A megengedett véralkoholszint határértéke 0,25%. A sebességkorlátozásokat km/h-ban tüntetik fel, amelynek megfelelően lakott területen belül 40km/h, országúton 50-60km/h, az autópályán pedig 100km/h a megengedett maximális érték. A nagyobb városokban legyen körültekintő bérautójával, mivel a nagy forgalom és a baloldali vezetés nehezíthetik a haladást. A japán sofőrök rendkívül udvariasak, türelmesek és szabálykövetőek, és ezt a viselkedést a külföldi sofőröknek is illik magukra ölteni.

Látnivalók Japánban

Japán fővárosa Tokió, a város, amely soha nem alszik, és a szüntelen pezsgésben nevezetességek és egyéb érdekességek tömkelegével találkozik az utazó. Az egyik leghíresebb látnivaló itt a japán császár otthonául szolgáló Császári Palota, de nagyon népszerű úti cél a Sensoji-templom is, avagy Tokió legjelentősebb buddhista zarándokhelye is. A város közepén egy erdőben található a Meiji Szentély, ahol sok japán szerelmes pár szeretné a boldogító igent kimondani, melynek oka nem csupán a hely varázslatos szépsége, hanem az a legenda is, mely szerint ez a hely szorosabbra fűzi a köteléket a házaspárok között. Az Ueno Parkban gyönyörködhet a japánok által nagy becsben tartott cseresznyefák szépségében, a mutatós pagodákban és szentélyekben. Az Ueno Állatkert meglátogatása szinte kötelező program a turistáknak, itt ugyanis arra törekszenek, hogy az állatok minél természetesebb közegben élhessenek az állatkert falain belül. A fővárostól nem messze magasodik az ország egyik jelképe, a Fuji, amely páratlan látványt nyújt minden napszakban. A Nagashima Spa Landben a bátrabbak felülhetnek a világ leghosszabb hullámvasútjára. A turisták örömére szinte az év minden napjára jut valamilyen fesztivál (japánul matsuri), amely remek szórakozási lehetőség. Hiroshimában az atombomba áldozatainak tiszteletére állították fel a Béke Emlékművet, melyhez rengetegen látogatnak el, hogy kifejezzék részvétüket a tragikus eseménnyel kapcsolatban. Az UNESCO természeti világörökségét képezi a Yakushima (ősi cédruserdő), a Shirakami-Sanchi (bükkerdő), a Shiretoko-félsziget, valamint az Ogasawara-szigetek, de ezeken kívül is rengeteg káprázatos természeti jelenségre bukkanhat az, aki kirándulni indul, hiszen számos nemzeti parkkal büszkélkedhet az ország. Japánban a kultúrára éhesek is megtalálják a hozzájuk közel álló programot, ha múzeumba vagy színházba mennek. A kabuki színház például igazi japán specialitás. Aki erre jár, feltétlenül kísérletezzen az ízekkel, ugyanis nagyon változatos és az európai ember számára ismeretlen ételekből válogathat az utazó. Az érdeklődők különleges teafélékkel ismerkedhetnek meg, sőt a szerencsésebbek igazi teaszertartás résztvevői is lehetnek. Bár igen fejlett a japán tömegközlekedés a nagyvárosokban, azonban ha a hosszadalmas sorban állást és a zsúfolt járműveken való utazást mellőzné, forduljon autókölcsönző társasághoz. Továbbá a vidéki területeket is legkönnyebben autóval tudja megközelíteni, ezért ha megismerkedne Japán szépségével, érdemes az autóbérlés lehetőségével élni.

Fontos információk magyar állampolgároknak japán autókölcsönzés során

  • Rendőrség: 110
  • Tűzoltóság és mentők: 119
  • Magyar Nagykövetség: 2-17-14. Mita, Minato-ku, Tokyo 108-0073, Előhívó: (00)-(81)-(3), Telefon: 3798-8801, 3798-8802, 3798-8803, 3798-8804, Ügyelet: (00)-(81)-(90)-2544-8902