Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Kínában

Kína egzotikus világa magával ragadja az embert. A páratlan természeti képződmények, a jellegzetes építészet és az ősi kultúra felfedezésén túl igazi gasztronómiai élményben is részesül az utazó. Az országon belüli földrajzi távolságok miatt célszerű az autóbérlés lehetőségével élni.

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot Kínában mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Kínában

Kínában az autókölcsönzéshez nem fogadják el se a magyar jogosítványt, se a nemzetközi vezetői engedélyt, azonban a nemzetközi repülőtér hármas termináljában 3 hónapra érvényes ideiglenes kínai jogosítványt lehet igényelni, amennyiben az érvényes magyar jogosítványt, a vízumot és az egyéb személyes okmányokat bemutatjuk.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Kínában

Mivel az utak építése és fenntartása az önkormányzatok feladatkörét képezi, ezért a tartományokon való átutazás során jelentős különbségekre figyelhet fel az ember. Az utak a városokban gyakran zsúfoltak, ráadásul élénk a kerékpáros és a motoros forgalom is, így fokozott figyelemmel kell vezetni. Annak érdekében, hogy sajátmagát és bérautóját is a legnagyobb biztonságban tudhassa, érdemes a kötelező biztosításon túl az egyéb biztosítási lehetőségeket is mérlegelnie. Az idegenforgalomra való tekintettel Kína nagyobb városaiban le vannak fordítva az utcanevek és az útjelző táblák. Az autópályák használatáért ugyan fizetni kell, de ha városok között kell mozogni, nagyon hasznosnak bizonyulnak.

Látnivalók Kínában

Kína fővárosában, Pekingben érdemes megnézni azt a szent templomot, ahova még a császárok is gyalog mentek el: az Ég templomát. Továbbá itt található az ország legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amely körül a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek Emlékműve és a Mao Ce-tung Mauzóleum épülete helyezkedik el, valamint a közelben csodálható meg a Palota Múzeum is, amely a hajdani császárok palotájaként működött hosszú évszázadokon keresztül. Kína egyik szimbóluma a Nagy Fal, amely az egyik olyan hely, ahova minden kínainak egyszer az életében el kell zarándokolnia. Lélegzetelállító látványban lehet része annak, aki felkeresi ezt az építményt. Szintén életre szóló élmény lehet a múlt század egyik legjelentősebb régészeti leletének a megtekintése is, amely nem más, mint a terrakotta harcosok és lovak szobrai. Ez eredetileg Kína első császárának a sírhelyéül szolgált, hogy őt és a vagyonát a több ezer életnagyságú agyagkatona őrizze a túlvilágon. Aki Kína történelmét és művészetét részletesebben szeretné megismerni, feltétlenül kerítsen sort a Shanghai Múzeum felkeresésére, ahol átfogó képet kaphat az ország múltjáról. A turisták előszeretettel sétálnak a híres Nanjing Roadon, ahol mindenki kedvére válogathat az üzletek portékái közül. Shanghai óvárosa is telis-tele van látványosságokkal, üzletekkel, éttermekkel, teaházakkal, sőt az Örömök kertje is kellemes kikapcsolódást kínál annak, aki a városi nyüzsgésből szeretné kivonni magát egy rövid időre. A közelben van a Jade Buddha templom is, ahol két értékes jádekőből készült Buddha-szobrot őriznek. Ami minden korosztály számára örök és elbűvölő emlék marad, az egy látogatás a szecsuáni óriáspanda rezervátumba, amely 2006-ban az UNESCO világörökség listájára is felkerült. Itt több mint 9000 négyzetkilométernyi természetvédelmi területen őrzik a macikat, melyek Kína nemzeti kincsének számítanak. A harcművészet szerelmesei a kung-fu, sanda, wushu és tai chi hazájában járva rengeteg új élményt szerezhetnek maguknak. Kína területi nagysága és számos látnivalója komoly kihívás elé állítja az utazót, amennyiben nem szeretne lemaradni az érdekességekről. A probléma könnyen orvosolható, ha az autókölcsönzés mellett dönt, így az Ön által kiválasztott bérautó segítségével a saját tempójában, kényelmesen keresheti fel azokat a nevezetességeket és programokat, amelyek felkeltették érdeklődését.

Fontos információk magyar állampolgároknak kínai autókölcsönzés során

  • Rendőrség: 110
  • Tűzoltóság: 119
  • Mentők: 120
  • Közlekedési baleset esetén: 122
  • Magyar Főkonzulátus: 7/F, St. John’s Building, 33 Garden Road, Central, Hong Kong, Telefon: előhívó (00)-(852) központi titkárság: 2878-7555; ügyeleti szám: 5562-3108
  • Magyar Nagykövetség: San Li Tun, Dong Zhi Men Wai No.10 , Beijing 100600, PRC, Telefon: (00)-(86)-(10) 6532-1431, 6532-1432, 6532-1433, Ügyeleti szám: 86 137-0138-2159
  • Főkonzulátus Csungking: HNA & Poly International Center 36-A, No. 235 Minsheng Rd., Yuzhong District, Chongqing, P.R.C. Telefon: (00 86 23) 6399 7099