Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Kairóban

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Kairóban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Kairóban


Az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 21. életévét és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Az autókölcsönző társaságok hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el a bérautó átvételénél. Egyiptom nagyobb városaiban, így Kairóban is nagyon sűrű a forgalom, a közúti szabályokat sem igazán veszik figyelembe, nincsenek jelzőlámpák, közlekedési táblák. Dudálás, állandó tolongás, autók és kerékpárok zsúfolt tömege jellemzi a város forgalmát. A nagyobb fokú veszély miatt vigyázzunk bérautónkra, és a kötelező felelősségbiztosítás mellett érdemes igénybe venni a különböző, többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosításokat.

Egyiptomi autóbérlés esetén ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, továbbá ne felejtsük el beszerezni a turista vízumot!

Látnivalók Kairóban

A Nílus deltájában fekvő fővárosban a modern és a tradicionális találkozik. Míg a város egyik részében üzleti negyedek sorakoznak, addig a másik részében főként a kopt, az iszlám, a zsidó, az ókori egyiptomi kultúra emlékeit csodálhatjuk meg. Például a kopt kereszténység egykori központjában található, keresztbe fektetett gerendákra épített Szűz templomát, az isztambuli mecsetek mintájára emelt Mohamed Ali mecsetét, a legrégibb zsinagógát, a Ben Ezrát, az Egyiptomi Múzeumban pedig többek között Tutanhamon fáraó kincseit vehetjük szemügyre. Azonban számos kultúrtörténeti emléket az eredeti helyén is megtekinthetünk. Továbbá a sírokból és mauzóleumokból álló „Halottak városát” is felkereshetjük, amely ma a szegények lakónegyedeként funkcionál. Egyiptom fővárosára a 185 méter magas Kairó-i Toronyból nyílik szemet gyönyörködtető kilátás.  Kairóban járva nem hagyhatjuk ki a mindig nyüzsgő bazárok vásári forgatagát vagy a történelem szemtanúján, a Níluson való hajókázást. Kairó körül is rengeteg a látnivaló, ezért érdemes igénybe venni egy autókölcsönző cég szolgáltatásait, és néhány kilométeres bérautóval megtett út után máris láthatjuk a gízai piramisokat, Heliopolist, a Barrage duzzasztót, Heluánban pedig fürödhetünk a helyi gyógyvízben a japánkert mellett. Akit pedig érdekel, hogy hogyan laknak a helyi és külföldi gazdagok, ehhez látogassák meg a Maádi negyedet.

Kairói autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk magyar állampolgároknak kairói autókölcsönzés során

  • Rendőrség: 122
  • Mentők: 123
  • Tűzoltóság: 180
  • Magyar Nagykövetség Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478
  • Magyar Konzuli Hivatal Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478