Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autóbérlés a Kajmán-szigeteken

Autókölcsönzés Kajmán-szigetek: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

Karibi hangulat, homokos tengerpart, luxus, csillogás és végtelen szórakozás. Röviden így lehetne jellemezni egy kajmán-szigeteki kirándulást. A kalózok hajdani kedvenc búvóhelye mára luxus nyaralóhellyé változott, ahol minden a jókedvet szolgálja.

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot a Kajmán-szigeteken mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei a Kajmán-szigeteken

A kajmán-szigeteki autókölcsönzéshez nemzetközi vezetői engedélyre vagy magyar jogosítványra lesz szüksége, azonban az utóbbi esetben az autókölcsönző partnertől látogatói engedélyt is kell kérnie. Az autóbérlés további feltétele a betöltött 21. életév, azonban egyes autókölcsönző társaságok ezt a határt 25 évre emelik. Egy hitelkártyára is szüksége lesz a számla kiegyenlítéséhez. A kötelező bérautó-biztosításon felül érdemes megfontolni többféle biztosítást is, ugyanis az érvényben lévő jobboldali közlekedés szokatlan lehet a külföldieknek.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók a Kajmán-szigeteken

A Kajmán-szigeteken a leggyakrabban használt jármű az autó, és mivel néhány kivételtől eltekintve a tömegközlekedési eszközök sem jelentenek alternatívát, ajánlott az autókölcsönzés mellett dönteni. A sziget az Egyesült Királysághoz tartozik, ebből adódóan baloldali közlekedés alakult ki. Bérautójával ne lépje túl a megengedett sebességhatárt, amely a szigeten belül 25 és 50 mph között változhat. Kerülje az ittas vezetést is, amelynek következtében minimum egy évre bevonják a sofőr jogosítványát, ezért figyeljen arra, hogy a 0,1%-ot ne haladja meg a véralkoholszintje.

Látnivalók a Kajmán-szigeteken

A Kajmán-szigetek világhírű üdülőhelye 3 szigetből áll: Nagy Kajmán, Kis Kajmán és Kajmán Brac. A legtöbben a varázslatos fehérhomokos tengerpartra és a hamisítatlan karibi életérzésre gondolnak a „Kajmán-szigetek” elnevezés hallatán, és nem is járnak messze a valóságtól. A szigetek leghíresebb strandja a Seven Mile Beach, de akár a Rum Point, a Starfish Point, a Spotts Beach, a Kaibo vagy a Reef Resort strandját is útba ejthetjük, mert ezek is remek kikapcsolódást nyújtanak. A gazdag tengeri élővilág és a hajóroncsok mágnesként vonzzák a búvárokat és a horgászokat, de a szárazföld is rengeteg érdekességet rejt. A madárrezervátumban mintha a létező összes színben pompáznának a madarak, egyszerűen felejthetetlen élményben lesz része annak, aki itt indul felfedezőútra. A teknősbéka farm kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás. A farm egy zátonylagúna, amely több ezer teknősbéka otthona, és örökre szóló élményként akár a szabad tüdős merülést is kipróbálhatja a társaságukban. A teknősökön túl a rájákkal is közelebbi viszonyba kerülhet, ha Stingray Citybe utazik, ahol megsimogathatja és meg is etetheti az emberhez szokott, szelíd rájákat. A II. Erzsébet Botanikus Kertben közel 300 féle őshonos trópusi növénnyel ismerkedhet meg, azonban nem csak növényeket láthat itt, hanem például veszélyeztetett kék iguánákat, a szivárvány minden színében pompázó papagájokat és egyéb madarakat is. A Nagy Kajmánon található egy kis falucska, aminek Hell (magyarul Pokol) a neve. Elnevezését onnan kapta, hogy a fekete, csipkés szélű sziklák miatt azt mondják, így nézhet ki az igazi pokol. Aki közelebbről is szeretné megismerni a Kajmán-szigetek történelmét, feltétlenül látogasson el a Nemzeti Múzeumba, amely a sziget legrégebbi épületében, a Pedro Várban várja a kíváncsi vendégeket. A hely egyébként valaha börtönként, majd képviselőházként is funkcionált. Természetesen nagyon sok színes programmal várják a Kajmán-szigetekre a turistákat, itt rendezik meg például a Batabano elnevezésű jelmezes karnevált, a hasonló szórakozást ígérő Brachanalt, a népszerű Kalózok hetét és egy óriási halászversenyt is. Ne maradjon le semmiről, válassza az autókölcsönzés lehetőségét, és járja be a sziget minden szegletét egy bérautó segítségével.

Fontos információk magyar állampolgároknak kajmán-szigeteki autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívó: 911
  • Nagy-Britanniai Magyar Nagykövetség: 35 Eaton Place London SW1X 8BY Előhívó: 00-44-20 Telefon: 7201-34-40 Ügyelet: 7201-34-40