Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés a Kanári-szigeteken

Autókölcsönzés Kanári-szigetek: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

A Kanári-szigetek a legjobban talán az örökös vágyódások célpontjaként írható le. A már-már paradicsomi hangulatot idéző mesés természeti környezet sokak vágyott nyaralóhelyévé teszi a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoportot, melynek egyik legismertebb szigete Tenerife, Gran Canaria és La Palma. A szigeteken található több ezer méter magas hegyek meghódításához viszont nem árthat egy bérelt terepjáró, mellyel semmilyen körülmények között nem akadhat gondja.

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot a Kanári-szigeteken mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei a Kanári-szigeteken

A Kanári-szigetek területén viszonylag olcsón juthatunk bérautóhoz, és emellett még a benzinárak is jóval kedvezőbbek, mint például Magyarországon. Az átvételi feltételeket illetően a Magyarországon is érvényes jogosítványával a Kanári-szigeteken is vezethet autót, nem kötelező a nemzetközi jogosítvány kiváltása. A 18 éves életkor betöltése a Kanári-szigetek esetében is előfeltétele az autókölcsönzésnek. A legtöbb autóbérlést biztosító cégnél az átvételkor csak hitelkártyát és dombornyomott bankkártyát fogadnak el, tehát erre érdemes már jó előre felkészülni.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók a Kanári-szigeteken

A közlekedési szabályok alapvetően az általunk megszokottakhoz hasonlóan alakulnak a Kanári-szigeteken is. Kivételt képez talán, hogy a büntetések tekintetében szigorúbban veszik a gyalogosok zebrán való átengedését. Tenerifén összesen két autópálya útvonal található, melyek a sziget északi és déli felét kötik össze. Ezeket az autópályákat a turisták ingyenesen vehetik igénybe, ráadásul a szigeteken található főutak nagy többsége is kitűnő állapotban van. A kanári-szigeteki közlekedési morál némiképp eltér a magyar gyakorlattól, így jóval több koncentrációt és odafigyelést igényel. Köszönhető ez többek között az autót bérlő turistáknak is, akik sok esetben nem ismerik a helyi útviszonyokat, ezért gyakran jelzés nélkül, hirtelen váltanak sávot és változtatnak irányt. Ezért érdemesebb a szigeteken való autózáskor nagyobb követési távolságot tartani, és a megszokott utazási tempóknál kicsit lassabban vezetni.

Látnivalók a Kanári-szigeteken

A sziget fővárosa Santa Cruz de Tenerife, ami egyben Spanyolország legforgalmasabb tengeri kikötője is. A nyári napfürdőzés mellett érdemes februárban is ellátogatni a szigetekre, mivel ilyenkor fergeteges karnevál hangulatból vehetik ki részüket a turisták. A főváros leghíresebb látnivalója az Auditorio de Tenerife és a Torres de Santa Cruz. A főváros mellett még számos település található a szigeten, ahová érdemes ellátogatni, köztük a sziget régi központja La Laguna, továbbá a népszerű üdülőhelyek Icod de los Vinos, Los Cristianos. A Kanári-szigeteki üdülések fénypontja lehet, mikor a települések egyikén delfinsimogatásra is lehetősége nyílik az odalátogatóknak. A kalandvágyó, bulizós fiataloknak a Masca és a Playa de las Americas bulizó városokat ajánljuk a szigeteken. A sziget egyik leglátványosabb turistacsalogató alkotása a güimari piramis, mely látogatók hadát vonzza évente.

Fontos információk magyar állampolgároknak kanári-szigeteki autókölcsönzés során

  • Általámos segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Spanyolországban: C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid, telefon: 00-34-91-413-70-11
  • Magyar Konzuli Hivatal Spanyolországban: C/Angel de Diego Roldan 21. 28016 Madrid, telefon: 00-34-91-413-98-50