Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Lengyelországban

Autókölcsönzés Lengyelország: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

Az Európa szívében fekvő ország, Lengyelország változatos programokat ígér az odalátogatóknak. A sportolás szerelmesei hegyet mászhatnak, kerékpározhatnak, barlangászhatnak, vadvízi evezésen vehetnek részt. A történelem iránt érdeklődők a viharos lengyel múlttal várakban és múzeumokban ismerkedhetnek meg. A kultúrakedvelők koncertekre, színházi előadásokra és kiállításokra válthatnak belépőt. Érdemes azonban autót bérelni egy autókölcsönző társaságtól, és azzal bejárni a lengyel földet, ugyanis számos olyan hely van, ahova vonattal vagy busszal nehéz lenne eljutni.

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Lengyelországban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Lengyelországban

Lengyelországi autóbérlés esetén az érvényes vezetői engedély mellett a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya az autókölcsönzés másik feltétele. Nemzetközi vezetői engedély kiváltására nincs szükség lengyel autóbérlés esetén, mivel a Magyarországon megszerzett jogosítvány is elfogadott. A nagyobb városok forgalmasak, ezért bérautónkkal célszerű óvatosan közlekednünk, melynek bérleti díja általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, továbbá az autón van egy káreseti önrész is, amelynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Lengyelországban

Lengyelországban lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán 140 km/h a megengedett sebesség. Ezek betartása mellett kötelező a biztonsági öv használata, valamint a mobiltelefont csak kihangosítóval vagy fülhallgatóval szabad használni. 12 éven aluli gyermekek a bérautóban is csak gyerekülésben utazhatnak. Ezt kiegészítő felszerelésként kérhetjük az autókölcsönző társaságtól, nem kell róla külön gondoskodnunk. Lengyelországban a megengedett véralkoholszint 0,2 ezrelék, amennyiben a vérben lévő alkohol mennyisége meghaladja a 0,5 mg/l értéket, az már komoly következményeket von maga után!

Látnivalók Lengyelországban

Lengyelországban a gyógyfürdőkben vagy a balti-tenger sekély vízében való fürdőzés és homokos partján való relaxálástól kezdve egészen az aktív pihenésig, mindenki találhat maga számára ideális kikapcsolódási lehetőséget. A családok például szórakoztatóközpontok kínálatából válogathatnak, vagy tengeri sétahajós kirándulásokon vehetnek részt. Varsóban vagy Krakkóban városnézésre indulhatunk, kirándulhatunk a Tátrában, bérautóval pedig bejárhatjuk Lengyelország természeti kincsekben gazdag régióit. Ellátogathatunk a négyezer kék tó vidékére, Mazuryra, a keleti parton pedig mozgó homokdűnéket figyelhetünk meg. Szuvenírként vásárolhatunk lengyel borostyánból készült apróságokat, a kulináris élvezetek kedvelői pedig juhsajtot, lengyel mézbort és szilvapálinkát kóstolhatnak.

Fontos információk magyar állampolgároknak lengyelországi autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 997
  • Mentők: 999
  • Tűzoltóság: 998
  • Magyar Nagykövetség Lengyelországban: 00-559 Warszawa ul. Fryderyka Chopina 2., telefon: 00-48-22-628-44-51 
  • Magyar Konzuli Hivatal Lengyelországban: 00-559 Warszawa ul. Fryderyka Chopina 2., telefon: 00-48-22-628-44-51