Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Máltán

A Földközi-tengeren elterülő dél-európai törpeállam történelmi emlékekkel és természeti kincsekkel várja a látogatókat. A városokban többek között dómokat, katedrálisokat, őrtornyokat vehetünk szemügyre, míg a tengerparton sétálva csodálatos kilátás nyílik az öblökre és a sziklaszirtekre. Máltán továbbá felkereshetjük az egykori lovagok városait, a régi halászfalvakat és a lakóbarlangokat, de akár a helyi piacokon is alkudhatunk egy-egy szuvenírért. Málta tehát mindenki számára tartogat élményeket. A szigetország teljes felfedezéséhez béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól!

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot Máltán mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Máltán

Máltán az autókölcsönzés feltétele, hogy a bérautó vezetője rendelkezzen legalább egyéves vezetői engedéllyel és betöltse a 25. életévét. Az autóbérléshez továbbá dombornyomott bankkártyára vagy hitelkártyára van szükség. A főutak jó minőségűek, de nagyon forgalmasak, a mellékutak kevésbé karbantartottak. A nagyobb fokú veszély miatt a kötelező biztosításon túl célszerű egyéb, többféle kárra kiterjedő bérautó-biztosítást is kötnünk, hiszen így egy kisebb kár esetén sem kell jelentős költségekbe verni magunkat. Máltai autókölcsönzés során a repülőtéren vagy az egyes városokban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására. Továbbá máltai autóbérlés esetén javasolt a nemzetközi vezetői engedély kiváltása is!

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Máltán

Máltán a főutak karbantartottak, de többségük szűk, csak egy-egy sávosak. A kisebb utak kevésbé jó minőségűek, és éppen hogy elfér rajtuk egymás mellett két autó. Az utóbbi időszakban azonban egyre több, kétszer két sávos gyorsforgalmi utat építettek Máltán a sziget belsejéből, a repülőtértől kiindulva. Máltán a közlekedés baloldali, tehát erre nagyon figyeljünk a bérautónkkal való közlekedés során! Máltán a következő sebességhatárok vannak érvényben: lakott területen 35 km/h, közúton 60 km/h, gyorsforgalmi úton (a 2x2 sávos utak egy része) 80 km/h.

Látnivalók Máltán

A Szicília és Tunézia között található szigetország fontos hajózási útvonalon helyezkedik el, így nem csoda, hogy az elmúlt évszázadokban számos nemzet uralta. Máltáról sokaknak a johannita lovagrend jut eszébe, azonban az ő örökségük mellett ünnepi felvonulások, kirándulási, túrázási és sportolási lehetőségek várják az odautazókat. Bérautóval hosszabb utakra is indulhatunk a szigeten, utunk során pedig az élményekből sem lesz hiány. A fővárosba, Vallettába egy impozáns Városkapun keresztül tudunk belépni, ahol a középkori történelem elevenedik meg. Szintén időutazásra indulhatunk Medinaba, mely kisváros köré még az arabok emeltek hatalmas falakat. Az itt található Természettudományi Múzeumban Málta növény- és állatvilágát vehetjük szemügyre. A johanniták által épített Szent Elmo-erőd ma hadtörténeti múzeumként funkcionál, melyben Málta második nagy ostromának történetével ismerkedhetünk meg. Málta kistestvérére, Gozóra komppal is átmehetünk, és megmászhatjuk a Fellegvárat. Ha Máltán járunk, akkor a búvárkodást sem szabad kihagyni, érdemes egyet merülni a csodálatos Kék Lagúnában.

Fontos információk magyar állampolgároknak máltai autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Máltán nincs hivatalos magyar külképviselet, a Máltára utazó magyarok számára a Római Magyar Nagykövetség áll rendelkezésre.
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: Via dei Villini 12-16. 00161 Roma, telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyarország máltai tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Flat 54 Regent House Bisazza street Sliema, telefon: 356-21-320-963