Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Madeirán

A Madeira-szigetek egy varázslatos szigetcsoport, amely legnagyobb tagjáról kapta a nevét. A történelem híres alakjai is szívesen töltötték itt szabadidejüket, így például vendégeskedett itt Kolumbusz Kristóf, Sissi királynő és Churchill is, valamint évszázadokon keresztül az angol hajósok is hosszú útjuk végén itt ejtőztek egyet mielőtt hazatértek volna az esős és hideg Angliába.

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot Madeirán mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Madeirán

A madeirai autókölcsönzés feltétele a betöltött 21. életév és az érvényes jogosítvány. A kötelező biztosítás mellett érdemes átgondolni, hogy esetleg többféle bérautó-biztosítást is köt, így fokozva az Ön és a jármű biztonságát. Az autókölcsönzés során elfogadják a magyar jogosítványt, így nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt igényelnie.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Madeirán

Madeirán nagyon sűrű és korszerű úthálózatot építettek ki az évek során, így szinte bárhova eljuthat bérautóval a szigeten. A hegyekkel tarkított tájon számos alagút és híd könnyíti az utazást. A régióban jobboldali közlekedési rendszer van érvényben, így zökkenőmentesen beilleszkedhet a helyi forgalomba.

Látnivalók Madeirán

A Portugáliához tartozó, ám autonóm régióként nyilvántartott szigetcsoport első osztályú élményekkel gazdagítja a látogatókat. A szigetcsoportot 3 nagyobb (Madeira, Porto Santo és Ilhas Desertas) és több kisebb, vulkáni eredetű sziget alkotja. Létezésüket 1419-ben portugál hajósok fedezték fel, azóta pedig Madeira nagy népszerűségnek örvend. Fővárosa Funchal, és a benne található 15-17. században épített templomok zömét kék-fehér csempeképekkel dekorálták, ami sajátos hangulatot kölcsönöz az épületeknek, de többet is megtudhatunk a helyi vallási tradíciókról a funchali Egyházművészeti Múzeumba látogatva. Ha útba ejtjük a Carlton szállodát, mesés parkjában rábukkanhatunk Sissi királynő szobrába, aki többször is járt a szigeten, hogy kigyógyuljon a tüdőbajból. A királynő lakhelyéül szolgáló villa ma is látogatható. A történelmi személyek lábnyomát őrzi Porto Santo is. Itt Kolumbusz Kristóf egykori házába léphetünk, ahol a férfi Amerika felfedezése előtt készült a nagy útra. Madeira látványát lépten-nyomon színes virágok tarkítják, de aki nem tud betelni a szépségükkel, a város botanikus kertjében kedvére gyönyörködhet az egzotikus növényvilágban. További érdekes program lehet a természetkedvelőknek egy séta az UNESCO világörökségeként számon tartott madeirai babérfa-erdőben. Bár a strandolásra rengeteg lehetőség adódik, egyszer érdemes mindezt Machico városának különleges feketehomokos partján átélni. A település ráadásul híres az itt készített nádból font használati tárgyairól, Camacha kosárfonó múzeumában erről meg is bizonyosodhatunk. Madeirán egyébként egy jellegzetes közlekedési eszközt is kipróbálhatnak a látogatók. A tobbogán névre keresztelt alkalmatosság egy vesszőből font szán, amelybe beülhetnek az utasok, majd egy ember irányításával lesuhanhatnak a hegyről. Ezeken kívül Madeira igazi golfparadicsom, de más sportolási lehetőséget is találhatnak maguknak az aktív pihenés hívei. A felnőtteknek érdemes megkóstolniuk a világhírű madeirai borokat, és ha megéheztünk a szigetcsoport felfedezése közben, isteni kardhalból készült fogások, nyárson sült húsok és édességek sorával csillapíthatjuk étvágyunkat. Madeirai kirándulásunk alkalmával nagyobb szabadságunk lehet, ha a tömegközlekedés helyett az autókölcsönzés mellett döntünk. Bérautóját átveheti Funchal és Canico városában.

Fontos információk magyar állampolgároknak madeirai autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívó: 112
  • Funchali Tiszteletbeli Konzul: Consulado Honorário da Hungria, Rua Pimenta Aguiar - C2/D2, 9000-026 Funchal; Előhívó: (351) Telefon: 962 733 477
  • Portugáliai Magyar Nagykövetség: Calcada de Santo Amaro, 85. Alcantara, 1349-042 Lisboa; Előhívó: (00)-(351)-(21) Telefon: 364-5928, 363-0395 Ügyelet: (00)-(351)-(96)-481-3769