Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Oslóban

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot Oslóban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Oslóban

A bérautó vezetőjének be kell töltenie a 21. életévét és érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Oslói autókölcsönzés során figyelmesen közlekedjünk bérautónkkal, mert a gyalogosforgalom figyelembevétele miatt nem építettek széles utakat, továbbá a belvárosban kevés az utcai parkolóhely. A nagyobb fokú veszélyeztetettség miatt a kötelező felelősségbiztosításon túl érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. Költségeink is jelentősen megemelkedhetnek, ugyanis a fővárosba való behajtás fizetőkapun keresztül történik, és ha elhagynánk Oslót, akkor hétköznapokon, a nappali órákban használati díjat kell fizetnünk a várost övező körgyűrűkön való közlekedésért.  

Norvég autóbérlés esetén érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, de egyes norvég autókölcsönző társaságok kiegészítő nemzetközi jogosítványt is kérhetnek, tehát a biztonság kedvéért érdemes kiváltanunk.

Látnivalók Oslóban

A dombokkal körülvett norvég fővárosban keressük fel a nagy csatákat túlélt Akershus Slott Festninget, a középkori kastélyt és erődöt, ha szerencsénk van, az őrségváltást is nyomon követhetjük. Turistalátványosságnak számít a közel kétszáz bronzból, gránitból és vasból készült szobrot felvonultató szoborpark, a Vigeland. Szemügyre vehetjük a norvég király rezidenciáját és a jéghegy formájú Operaházat is. Akik történelmi érdekességek iránt érdeklődnek, azok ne hagyják ki a viking hajók múzeumát, ahol eredeti, tölgyfából készült, XIX. századi viking hajókat tekinthetnek meg. Ilyen látnivalókra csak kevés helyen van lehetőség. A kisgyermekes családoknak pedig a Tusen Fryd, a vízi vidámparkkal egybekötött kalandpark jelenthet igazi élményt. Norvégia legszebb látnivalóit természeti értékei jelentik, ezért, ha valaki Oslóban jár, annak érdemes autót bérelnie és elutaznia a dús növényzetű lankás tájakig, a hatalmas erdőkhöz, a homokos tengerpartokhoz és természetesen a nyugati partvidék fjordjaihoz.

Oslói autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk magyar állampolgároknak oslói autókölcsönzés során

  • Rendőrség: 112
  • Mentők: 113
  • Tűzoltóság: 110
  • Magyar Nagykövetség Norvégiában: Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, telefon: 00-47-22-55-24-18
  • Magyar Konzuli Hivatal Norvégiában: Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, telefon: 00-47-22-55-24-18