Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Portugáliában

Autókölcsönzés Portugália: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

Az Ibériai-félszigeten fekvő, hajósairól és felfedezőiről híres ország egyre kedveltebb nyaralási célpont az utazók körében. A vendégszerető portugáloknál találkozhatunk a mór kultúra nyomaival, a házak falán színes, festett csempékkel, érzelmes fadoénekesekkel, rengeteg bacalhauval, azaz sózott, szárított tőkehallal, valamint illatozó citrom, narancs és olajfa ligetekkel. Az Atlanti-óceán által mosott portugál partokat akár bérautóval is felfedezhetjük!

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot Portugáliában mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Portugáliában

A portugáliai autókölcsönzés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 23. életévét, és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Továbbá ki kell váltania a nemzetközi vezetői engedélyt, mert a Magyarországon megszerzett jogosítvány nem érvényes. A bérautó átvételénél hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el az autókölcsönző társaságok. A bérautó lefoglalásakor többféle biztosítás közül is választhatunk, ezekkel jelentős kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat egy esetlegesen bekövetkező baleset vagy kár esetén.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Portugáliában

Portugáliában fejlett a közlekedési hálózat, sűrű, jó minőségű autóutak és autópályák vannak. A sebességkorlátok a következőképpen alakulnak a portugál utakon: lakott területen belül 50km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán 120 km/h a megengedett sebesség. Portugáliában nem zéró tolerancia van érvényben, ugyanis 0,5 mg/ml a megengedett véralkoholszint. A gyorshajtásra vagy a szabálytalan parkolásra viszont ügyelni kell, az ezek miatt kapható büntetési tételek nagyon magasak Portugáliában.

Látnivalók Portugáliában

Portugáliában bérautóval felkereshetjük Lisszabont, ahol múltidéző sétákat tehetünk Alfamában, a középkori városnegyedben, a Nemzetek Parkjában található hatalmas Ócenárium pedig a gyerekeknek jelenthet igazi élményt. A város látványosságai közé sorolható még a Jeromos kolostor, amely a világörökség része, falát a földrajzi felfedezésekkel és hajózással kapcsolatos motívumok díszítik. A Douro-folyó völgyében termő szőlőből készülő híres portói borokat egy borkóstoló túra keretében ízlelhetjük meg. Portugália legdélebbi tartományában, Algarveban hangulatos halászfalukat és strandokat kereshetünk fel, de a golfozás szerelmesei is itt találhatnak maguknak kiváló füves pályákat. Portugáliához tartoznak az Azori- és Madeira-szigetek is, amelyeket szintén nem szabad kihagyni. A legenda szerint az elsüllyedt Atlantisz maradványai az Azori-szigetek, amelynek érintetlen tája, valamint a kék és fehér hortenziák látványa ragadja magával a turistákat. A Madeira-szigeteken homokos és sziklás partok, gyönyörű virágok és ízletes gyümölcsök sokaságát találjuk.

Fontos információk magyar állampolgároknak portugáliai autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Portugáliában: Calcada de Santo Amaro, 85. Alcantara, 1349-042 Lisboa, telefon: 00-351-21-364-5928
  • Magyar Konzuli Hivatal Portugáliában: Calcada de Santo Amaro, 85. Alcantara, 1349-042 Lisboa, telefon: 00-351-21-363-0395