Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Spanyolországban

Autókölcsönzés Spanyolországban: árösszehasonlítás, ajánlatkérés, bérautó foglalás

 

Spanyolország a magyarok körében egyike a legkedveltebb nyaralóhelyeknek, mivel homokos tengerpartjai maximális felüdülést nyújtanak a pihenni vágyóknak, kiemelkedő kulturális és művészi teljesítményeket őrző városai pedig nem engedik, hogy szellemi feltöltődés nélkül térjünk haza. Azonban a rengeteg élmény felfedezéséhez olykor elengedhetetlen egy saját gépjármű, mellyel szabadon, kötöttségek és szűkre szabott határidők nélkül élvezhetjük az ott töltött időt. Így ha valaki nem autóval vágott neki a kalandnak, annak mindenképpen javasoljuk, hogy szerezzen be egy bárautót az ott-tartózkodása alatt. Spanyolországban már csak azért is érdemes autót kölcsönözni, mivel a bérleti díjak jóval olcsóbbak, mint a többi nyugat-európai országban.

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Spanyolországban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Spanyolországban

Alapesetben a Magyarországon érvényes jogosítvánnyal gond nélkül kölcsönözhetünk autót és közlekedhetünk a spanyol utakon, anélkül, hogy nemzetközi vezetői engedélyt kellene kiváltanunk. Azonban három hónapon túli tartózkodás esetén a közlekedésrendészeten a magyar jogosítvány alapján helyi vezetői engedélyt kell kérni. A jogosítványok honosítása a Közlekedésrendészet (Dirección General de Tráfico) helyi szervénél történik. A magyar jogosítvány honosításához szükséges dokumentumokról a Külügyminisztérium honlapján olvashat. A gépjárműkölcsönzés feltétele Spanyolországban a 18 éves életkor betöltése, azonban néhány kölcsönző megköveteli, hogy a kölcsönző személy elmúljon 21 éves. A fiatal sofőrök esetében (18 és 25 év között) egyaránt igaz, hogy a cégek külön biztosítási díjat fizettetnek a helyszínen, mely megvédi őket az esetleges figyelmetlenségből vagy rutintalanságból elkövetett balesetekből származó károktól. Autóbérlés esetén a fizetési kondíciókat illetően változó a helyzet Spanyolországban, mivel egyes cégek csak a hitelkártyás és dombornyomott bankkártyás fizetést engedélyezik, mások viszont kézpénzt is elfogadnak. Spanyolországi autóbérlés esetén többféle bérautó-biztosítást is köthetünk, például önrészcsökkentő balesetbiztosítást.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Spanyolországban

A Spanyolországban érvényes sebességkorlátozások alapvetően megegyeznek a többi országéval: lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 vagy 100 km/h, autópályán pedig 120 km/h a megengedett. A közlekedési ellenőrzések és a büntetési rendszer viszont jóval szigorúbb, mint az átlag európai országokban. Szigorúbban büntetik például a gyorshajtást is: lakott területen belül 60 km/h-tól, lakott területen kívül pedig 80 km/h-tól már bűncselekménynek minősül, és akár szabadságvesztéssel is büntethető. A spanyol közlekedésrendészet mozgó, civil járművekből és taxikból figyeli meg „áldozatait”, így nagyon könnyű belefutni egy ellenőrzésbe. Büntetés esetén a külföldieknek a bírságot helyben ki kell fizetniük, különben lefoglalják a járművet, ami egy bérautó esetében, még külön bonyodalmakat vonhat maga után. Ha utóbb a felülvizsgáló bíró a rendőrségi bizonyítékokat nem találja elegendőnek, a bírság részben vagy egészben visszatérítésre kerülhet. Ahhoz, hogy visszaigényelhessük a bírság összegét legalább három héttel a bírságolás után a budapesti spanyol nagykövetségen kell benyújtani kérelmünket. Spanyolország területén az autópályák és alagutak használata díjköteles, melynek összegét kilométer-arányosan határozzák meg. A vezetéskor megengedett maximális véralkoholszint 0,5 mg/ml. Azonban a gyorshajtáshoz hasonlóan az ittas vezetést is rendkívül szigorúan büntetik, ami azt jelenti, hogy az 1,2 mg/ml-nél magasabb alkoholszint esetén már bűncselekménynek számít.

Látnivalók Spanyolországban

Természetesen a spanyol tengerpartra vágyóknak a főszezon leginkább a nyári időszakot jelenti, ekkor azonban számolni kell a turisták tömege okozta zsúfoltsággal és a tikkasztó hőséggel is, ezért érdemesebb inkább még a tavaszi időszakban ellátogatni Spanyolországba. De az se baj, ha a kirándulás az első őszi hónapokra marad, mivel az ország belső része Madrid és Barcelona környéke egész évben várja az oda látogatókat. A másik nagy kedvenc Andalúzia környéke, egy ilyen túrának azonban mindenképp elengedhetetlen kelléke egy bérautó.

Fontos információk magyar állampolgároknak spanyolországi autókölcsönzés esetén

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Spanyolországban: C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid, telefon: 00-34-91-413-70-11
  • Magyar Konzuli Hivatal Spanyolországban: C/Angel de Diego Roldan 21. 28016 Madrid, telefon: 00-34-91-413-98-50