Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Székesfehérváron

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot Székesfehérváron mindössze néhány kattintással!

A királyok városaként is ismert Székesfehérvár a közép-dunántúli régió gazdasági központja, a Dunántúl közúti-vasúti közlekedésének csomópontja, Fejér megye székhelye. Alba Regia (Székesfehérvár latin elnevezése) dicső történelmi múltjából számos középkori maradványt, emléket sikerült a felszínre hozni. Ezek restaurált állapotban megtekinthetőek a székesegyház mellett található Romkertben, ahol királyaink koronázási és temetkezési helyének, a Szent István által alapított bazilikának a romjaival és Árpád-kori síremlékekkel is találkozhatunk. Ebből a korból a gótikus Szent Anna kápolna maradt meg változatlanul. Aki a középkori kalandozások helyett inkább a természetbe vágyik, annak célszerű autót bérelnie, ugyanis Székesfehérvár vonzáskörzetében számos kirándulóhely van. Ellátogathatunk az öreghegyi bányatóhoz, a palotavárosi horgásztavakhoz, felkereshetjük a neoreneszánsz Kégl-kastélyt vagy a közkedvelt pihenőhelyet, a sóstói tanösvényt.

Az autóbérlés feltételei Székesfehérváron

Az autóbérlés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 18. életévét, a másik feltétele, hogy érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. A bérautó bérleti díját hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki, amely általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, de egyéb, többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást is köthetünk, amelyekkel jelentős kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat egy esetleges baleset vagy lopáskár esetén.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Székesfehérváron

A királyok városát egy autópálya és több fontos főút is érinti: Budapest, illetve a Balaton irányába az M7-es autópálya és a 7-es számú főút, a 8-as számú főút Veszprém, Körmenden át Graz irányába, a 81-es számú főút Győr felé, a 62-es számú főút Dunaújváros felé és a 63-as számú főút pedig Szekszárd irányába. Ezeken az utakon a következőképpen alakul a kötelező sebességkorlátozás: az autóutakon 110 km/h, az autópályán 130 km/h, a lakott területen kívül 90 km/h, a városon belül pedig 50 km/h sebességgel haladhatunk. Az ország területén a biztonsági öv használata minden utasnak kötelező, melynek megszegése súlyos bírságokkal jár, emellett tilos vezetés közben a mobiltelefon használata, kivétel kihangosító vagy headset segítségével.

Látnivalók Székesfehérváron

Székesfehérvár belvárosa is tartogat számunkra látnivalókat. A sétálóutcákat bejárva megpillanthatjuk a három kőoroszlán által tartott Országalmát a Városháza előtt, szomjunkat olthatjuk a Koronás-kútnál, szerencsében reménykedve megfoghatjuk Kati néni, a fertályos asszony már megkopott bronzból készült orrát. A Rózsaligetben megkóstolhatjuk a Csitáry-kútból a savanyúvizet, órajátékot hallgathatunk, de láthatunk igazi virágórát is, és ellátogathatunk a különleges építésű Bory-várhoz. A múzeumkedvelők felkereshetik a Fekete Sas Patikamúzeumot, ahol eredeti formájában mutatják be a XVIII. századi patika bútorait, edényeit és felszereléseit, a gyerekek számára pedig igazi élményt jelenthet a Babaház és a Tűzoltómúzeum. Akik a vallási élet helyszínei iránt érdeklődnek, azok számára nyitva áll a püspöki székesegyház és a püspöki palota, a ferencesek és a ciszterciek temploma, valamint az Egyházmegyei Múzeum. Székesfehérvár egész évben várja vendégeit a különböző rendezvényekre is. Télen a Karácsonyi Sokadalomra, tavasszal a Királyi Borlakomára és a Kortárs Művészeti Fesztiválra, nyáron a Királyi Napokra és a Fehérvári Zenei Napokra, ősszel pedig a Fehérvári Vigasságokra, köztük a híres Lecsófesztiválra.  

Székesfehérvári autókölcsönzés során a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk székesfehérvári autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Székesfehérvár körzetszáma: 06 22