Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Szicíliában

Találja meg a legolcsóbb bérautó-ajánlatot Szicíliában mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Szicíliában

Szicília szigetére hajóval juthatunk el Olaszországból, de például a "fővárosnak" számító Palermo kikötőjében könnyen át tudjuk venni előre lefoglalt bérautónkat. A bérautó átvételének pontos időpontját ajánlott jó előre átgondolni, és belekalkulálni a szieszta időtartamát, ugyanis ekkor az autókölcsönző cégek nagy része Szicíliában is bezár néhány órára. Szicíliai autókölcsönzés érvényes hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehetséges. Vigyázzunk bérautónkra, mert a szigeten a közlekedés problémás, legalábbis ami a fővárosra jellemző közlekedési morált illeti. Nagy forgalom, tülekedés, dudálás és káosz. Városi forgalomba tehát csak akkor merészkedjünk, ha végképp szükséges. A nagyobb fokú veszély miatt érdemes többféle kárra kiterjedő bérautó-biztosítást, például önrészcsökkentő balesetbiztosítást kötni. Jó hír viszont, hogy a sziget déli részén jól karbantartott autóutakon lehet közlekedni.

Szicíliai autókölcsönzés  esetén elegendő a Magyarországon kiadott jogosítványunk, nincs szükségünk a nemzetközi vezetői engedély kiváltására.

Látnivalók Szicíliában

Szicília az olasz csizmához hasonlóan rengeteg természeti és építészeti látványossággal büszkélkedik. Palermóban a Capella Palatina, a Dóm és a kapucinus katakombák a legérdekesebb látnivalók, de érdemes megtekinteni az egykori muzulmán mecsetet, ami a jelenlegi keresztény székesegyház, valamint az egyik legszebb olasz palotát, a Palazzo dei Normannit. Bérautónkkal járjuk be a sziget többi részét is! Például elautókázhatunk az Etna lábaihoz, amit gyalog meg is mászhatunk, Cefaluban megcsodálhatjuk a La Rocca csúcsait vagy a Hercules templomot, Taorminában pedig az ókori görög színházat, amelyből  páratlan kilátás nyílik a még ma is aktív vulkánra. Továbbá Messinában az Orion és a Neptun szökőkút tekinthető meg, Cataniaban az az elefántos kút, amelyet vulkáni lávából faragtak ki. Autókölcsönzés után a tengerpartot sem szabad kihagyni, több csodálatos partszakasz vagy éppen sziklás öböl várja a fürdőzni vágyókat. Szicília dél-európai és az észak-afrikai hangulata mindenkit magával ragad.

Szicíliai autókölcsönzés során az egyes városok repülőtéren, pályaudvarán és/vagy belvárosában van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk magyar állampolgároknak szicíliai autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 113
  • Mentők: 118
  • Tűzoltóság: 115
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: 00161 Roma, Via dei Villini 12-16., telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyar Konzuli Hivatal Olaszországban: 00198 Roma, Via Messina 15., telefon: 00-39-06- 442-49-938
  • Magyarország palermoi tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 90144 Palermo, Viale delle Alpi 30., telefon: 00-39-091-685-0947