Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Törökországban

Autókölcsönzés Törökország: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

Törökország változatos kultúrájában a keleti és a nyugati tradíciók ötvöződnek, így látogatásunk során egy igen sokszínű országgal ismerkedhetünk meg. Az ókori római és görög, valamint török kultúrtörténeti látványosságok mellett természeti kincsekben is gyönyörködhetünk: hófödte hegycsúcsokban és kietlen tájakban a Taurus hegységben, buja, zöld erdőkben, és természetesen az Égei-tenger és a Fekete-tenger partján elterülő török riviérában. Ha Törökország egymástól távoli pontjain elhelyezkedő nevezetességekhez is szeretnénk eljutni, akkor érdemes bérautót kölcsönözni, ugyanis az ország vasúthálózata nem túl kiterjedt.

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Törökországban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Törökországban

A törökországi autóbérlés feltételei közé tartozik többek között az is, hogy a bérautó vezetőjének legalább két éves jogosítvánnyal kell rendelkeznie, és be kell töltenie a 21. életévét. Emellett ki kell váltania a nemzetközi vezetői engedélyt is, továbbá hitelkártyára vagy dombornyomott bankkártyára is szükség lesz a török autókölcsönzés során. A nagyobb török városokban a forgalom is jelentősebb, ezért a fokozottabb veszély miatt vigyázzunk bérautónkra, és a kötelező felelősségbiztosítás mellett érdemes igénybe vennünk az önrészcsökkentő balesetbiztosítást is az autóbérlés során.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Törökországban

A nagyvárosokban, például Isztambulban sok gondot okoz a közlekedés, reggel és délután óriási forgalmi dugók alakulnak ki. Azonban bárhol is járunk Törökországban, a helyiek közlekedésére a szabálytalan előzgetések, az út közepén való megállások, a piroson való áthajtások jellemzőek. Ezen okok miatt sem árt a bérautó vezető ülésébe egy rutinosabb pilótát ültetni, ezzel is megelőzve az esetlegesen bekövetkező baleseteket. Továbbá autókölcsönzéskor mindig kössünk kiegészítő bérautó-biztosításokat. Törökországban a következő sebességkorlátozások vannak érvényben: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, az autópályán pedig 120 km/h. A helyiek nem igazán foglalkoznak a közlekedési szabályokkal, mi azért ügyeljünk ezek betartására!

Látnivalók Törökországban

Törökország fővárosában, Isztambulban a több ezer éves látnivalók, mint a mecsetek, a paloták és a szerájok mellett ott sorakoznak a fejlődő világváros új épületei, felhőkarcolói, üvegpalotái. A város Nagybazárában pedig némi kötelező alkudozással szert tehetünk jellegzetes török szuvenírekre. A városnézés után a távolabbi helyekhez, mint például a festői szépségű üdülőparadicsomok, Antalya és Alanya felkereséséhez ajánlott az autóbérlés. Utunk során ókori római és görög maradványokat és természeti kincseket is megtekinthetünk. A kirándulás után az egyik török gőzfürdőben pihenhetjük ki fáradalmainkat.

Fontos információk magyar állampolgároknak törökországi autókölcsönzés során

  • Mentők: 077
  • Rendőrség: 055
  • Tűzoltók: 000 
  • Magyar Nagykövetség Törökországban: Macaristan Cumhuriyeti Büyükelciligi, Sancak Mahallesi, Layos Kosut Caddesi No.2., / Kahire Caddesi No. 30., 06550 Yildiz, Cankaya, Ankara, telefon: 00-90-312-442-2273
  • Magyar Konzuli Hivatal Törökországban: Macaristan Cumhuriyeti Büyükelciligi, Sancak Mahallesi, Layos Kosut Caddesi No.2., / Kahire Caddesi No. 30., 06650 Yildiz, Cankaya, Ankara, telefon: 00-90-312-442-2273