Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés Tenerifén

Autókölcsönzés Tenerife: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot Tenerifén mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Tenerifén

Az autóbérlés feltételei Tenerifén is nagyjából hasonlóak, mint a Kanári-szigetek többi részén: a 18. életév betöltése kötelező, a bérautó átvételekor pedig a legtöbb autókölcsönző társaság csak hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogad el. A tenerifei autóbérlés előnyei közé tartozik, hogy a Kanári-szigetek területén viszonylag olcsón juthatunk megfelelő típusú bérautóhoz, és emellett még a benzinárak is jóval kedvezőbbek, mint például Magyarországon. Tenerifén összesen két autópálya található, melyek a sziget északi és déli felét kötik össze. Ezeket az autópályákat a turisták ingyenesen vehetik igénybe, ráadásul a szigeteken található főutak nagy többsége is kitűnő állapotban van. Ami eltér a magyar vezetési szokásoktól, hogy az autó lámpáját nappal nem szabad felkapcsolni, még autópályán sem! A parkolási szabályokat is rendkívül szigorúan veszik, ezért tilosban sose parkoljunk, kizárólag csak szaggatottan felfestett vonal mellett álljunk meg!

Tenerifei autókölcsönzés esetén a bérautót átvehetjük a Magyarországon kiadott jogosítványunkkal is, nem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk.

Látnivalók Tenerifén

A Kanári-szigetek egyik legkedveltebb üdülőhelye Tenerife, a festő szépségű turistaparadicsom. A sziget számtalan szebbnél szebb kirándulóhelyet rejt magában, ezek felfedezése, azonban gyalogszerrel nem mindig lehetséges, ezért érdemes az ott-tartózkodásunk alatt bérautót kölcsönözni. A sziget fővárosa Santa Cruz de Tenerife, ami egyben Spanyolország legforgalmasabb tengeri kikötője is. A város legfőbb látványosságai az Auditorio de Tenerife (Tenerife előadóterme, operaháza), a Santa Cruz tornyok és a város temploma. A főváros mellett még számos település található a szigeten, ahová érdemes ellátogatni, köztük a sziget régi központja La Laguna, továbbá a népszerű üdülőhelyek Icod de los Vinos, Los Cristianos. A természetkedvelőknek kihagyhatatlan élményt jelent a szigeten található Teide, amely egy aktív, bár alvó vulkán, amely legutóbb 1909-ben tört ki. A vulkán és az azt körülvevő terület alkotja a Teide Nemzeti Parkot, mely összesen 18 900 hektáron terül el, és a világörökség részét képezi. A Tenerife szigetére érkező kalandvágyóknak mindenképpen érdemes más szemszögből is megcsodálni a szigetvilágot – a víz alól. Búvárkodás közben a vendégek fantasztikus korallzátonyokat láthatnak, élvezhetik a tengeri élőlények közelségét, és a vízi élővilág csodáit.

Tenerifei autókölcsönzés során a repülőtéren és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

Fontos információk magyar állampolgároknak tenerifei autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Spanyolországban: C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid, telefon: 00-34-91-413-70-11
  • Magyar Konzuli Hivatal Spanyolországban: C/Angel de Diego Roldan 21. 28016 Madrid, telefon: 00-34-91-413-98-50
  • Magyarország tenerifei tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 38650, Los Cristianos, Arona, Tenerife, Apartado de Correos 404, telefon: 00-34-639-209-197