Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés Tunéziában

Autókölcsönzés Tunézia: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

 

 

Tunézia területének 45%-át ugyan a Szahara homokja borítja, de azért marad egyéb látnivaló is a látogatók számára. Ebben az észak-afrikai országban ókori római és föníciai emlékeket tekinthetünk meg, de a könnyedebb kikapcsolódásra vágyók népszerű üdülőhelyeken találhatnak maguknak színes programokat. A tengerparti üdülővárosokban pedig hangulatos sétákat tehetünk a parti sétányokon, és a bazárokban jellegzetes tunéziai szuvenírekre tehetünk szert. Ha a sivatagi túrák vagy a fürdőzések mellett nagyobb kirándulásokra adnánk a fejünket, akkor béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól!

Találja meg a legolcsóbb autóbérlés árajánlatot Tunéziában mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei Tunéziában

A tunéziai autóbérlés feltételei közé tartozik, hogy a bérautó vezetőjének minimum két éves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie, és be kell töltenie a 21. életévét, de nem kell kiváltania a nemzetközi vezetői engedélyt, mivel a magyar jogosítványt is elfogadják az autókölcsönzéskor. A tunéziai autókölcsönzés másik fontos feltétele a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte. Elővigyázatosságból ajánlott többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk, hiszen így egy esetlegesen felmerülő kár esetén általában csak az önrészig kell felelősséget vállalnunk.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók Tunéziában

Tunéziában jó minőségűek az utak, az ország közúti hálózatát folyamatosan fejlesztik. Ha nyaralásunk során bérautót kölcsönzünk, akkor az azzal való közlekedés során a következő sebességkorlátokat kell betartanunk Tunéziában: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán 110 km/h. Ne felejtsük el, hogy ha a sivatagban szeretnénk közlekedni, akkor megfelelő terepjárót kell bérelnünk egy autókölcsönző társaságtól, és a tervezett útvonalunkat pedig előzetesen be kell jelentenünk a helyi szerveknél!

Látnivalók Tunéziában

Tunéziában kedvünk szerint remek kikapcsolódási lehetőségek közül választhatunk. Karthágó élő múzeumként tárja elénk történelmi kincseit, Tuniszban pedig mindenből találunk egy kicsit: afrikai hangulatból, muszlim kultúrából és mediterrán világból. A népszerű üdülőparadicsomok közül Sousseben erődöt, világítótornyot, boltokat és kávézókat találunk, Monastirban kolostorokat, mecseteket, mauzóleumokat és pálmafákkal szegélyezett sétányokat kereshetünk fel. Hajóval átutazhatunk Djerba szigetére, amely olajfa-ültetvényéről, homokos strandjáról és a szigetet körülvevő kristálytiszta vízéről híres. Tunéziában számos lehetőség adódik strandolásra, sportolásra, vagy éppen sivatagi túrára, amely során beduinok módjára sátorozhatunk a szabad ég alatt.

Fontos információk magyar állampolgároknak tunéziai autókölcsönzés során

  • Rendőrség: 197
  • Mentők: 190
  • Tűzoltóság: 198
  • Magyar Nagykövetség Tunéziában: 12, rue Achtart, Nord-Hilton, 1082 Cite Mahrajene, Tunis, telefon: 00-216-71-780-544
  • Magyar Konzuli Hivatal Tunéziában: 12, rue Achtart, Nord-Hilton, 1082 Cite Mahrajene, Tunis, telefon: 00-216-71-780-544