Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Egyre többen engedhetik meg maguknak a téli nyaralást?

Budapest, 2013. március 26. – Az autókölcsönzési statisztikák szerint a téli szezonban a magyarok legkedveltebb úti célja Spanyolország és a Kanári-szigetek volt, és az autóbérlők 43 százaléka az ünnepek után, januárban indult útnak – derült ki az autokolcsonzes.hu felméréséből.

A bérautó szolgáltatást igénylő magyar utazók top 5 kedvenc téli üdülőhelye nem változott az elmúlt években, viszont idén a Kanári-szigeteket Olaszország követte a legkedveltebb úti célok között, míg az előző két évben dobogós Florida és Kalifornia idén visszacsúszott a negyedik és ötödik helyre a legnépszerűbb téli nyaralóhelyek listáján. A magyarországi bérautó-foglalások alapján idén több mint kétszeresére nőtt azok száma, akik Magyarországról bérautót foglaltak a téli hónapokban, mint az előző évben. A két évvel ezelőtti téli időszakhoz képest pedig már tavaly is 300 százalékos növekedés volt tapasztalható az autókölcsönzések számát tekintve. „A téli külföldi pihenés egyre népszerűbb a magyarok körében. Az autóbérlési napok száma is nőtt az előző évekhez képest, idén télen már átlagosan 7 napra vettek igénybe bérautó-szolgáltatásokat az utazók” – magyarázta Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs és projekt felelőse.

Bár még mindig a gazdaságos és mini kategóriájú járművek a legnépszerűbbek a magyarok körében, a bérautó-biztosítások tekintetében már előrelátóbbak vagyunk az előző évekhez képest: idén a téli autóbérlések 39 százalékánál kötöttünk valamilyen extra biztosítást a kötelező felelősségbiztosításon túl, míg tavaly csak az autóbérlők 36 százaléka érezte ennek szükségességét, tavalyelőtt pedig még csak mindössze 33 százalékuk.

in
Tags: