Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Nem spórolunk a bérautó-biztosításon - Felmérés a magyarok nyári autóbérlési szokásairól

Budapest, 2012. szeptember 27. – A nyári üdülőszezon alatt elsősorban Spanyolországban kölcsönöztek autót a magyarok – derült ki az Autokolcsonzes.hu által készített statisztikából. Az elemzésből az is kiderült, hogy kockázatkerülők vagyunk: a zéró önrészt tartalmazó biztosítási csomagok voltak a legkeresettebbek.

A nyári időszakban Spanyolország (29%) mellett Olaszország volt a második legnépszerűbb autóbérlési célpont: az Autokolcsonzes.hu által használt nemzetközi rendszeren keresztül foglaló magyarok 19 százaléka vett itt igénybe bérautó-szolgáltatást. Egy amerikai kirándulás szinte még mindig elképzelhetetlen bérautó nélkül, ezt bizonyítja az is, hogy a hazánkból érkező online bérautó-foglalások 15 százalékánál az Amerikai Egyesült Államokat jelölték meg a gépjármű átvételi helyének. „Ellentétben azonban a szezonra jellemző egy hetes foglalási időszakokkal, az államokba érkezők nagy része legalább másfél-két hétre bérelt autót” – tette hozzá Árok Bianka, az Autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője. A foglalási adatokból az is kiderült, hogy a magyarok többsége rögtön a reptéren veszi át a bérautóját, majd a nyaralás végeztével szintén a terminálon adja le azt.

Gazdaságos minivel utazik a magyar

A bérautók kategóriáját tekintve a magyarok leginkább a gazdaságos, mini és kompakt járműveket keresték. A biztosítások tekintetében a kockázatminimalizáló megoldások voltak népszerűek: a legtöbben a zéró önrészt tartalmazó csomagokat részesítették előnyben. Ahol nem volt elérhető ilyen konstrukció, ott sokan keresték például a kárösszeg visszatérítési szolgáltatást, amely a töréskár esetén fizetendő önrész teljes összegű visszatérítésére nyújt lehetőséget. „Ez az opció elsősorban a magasabb kategóriájú, drágább autóknál éri meg, de országtól függően az önrész a leggyakrabban bérelt városi és mini kategóriájú járművek esetén is elérheti a 200-500 000 forintot” – magyarázta Árok Bianka. A hazánkból érkező foglalások esetében a top10 autókölcsönző közé a nagy nemzetközi cégek mellett kisebb helyi autókölcsönzők is bekerültek. „Ez annak köszönhető, hogy az olyan oldalak, mint például az Autokolcsonzes.hu, egy helyen gyűjtik össze a különböző cégek ajánlatait, így az utazni vágyók néhány kattintással kiválaszthatják a számukra legkedvezőbb lehetőséget, melyet sok esetben egy helyi, kevésbé ismert autókölcsönző kínál” – emelte ki Árok Bianka. 

in
Tags: