Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Kétszer annyit költöttünk bérautóra, mint tavaly nyáron

Budapest, 2013. szeptember 27. – Idén nyáron átlagosan 90 000 forintot költöttünk autóbérlésre, és 62 százalékkal többen vették igénybe a bérautó-szolgáltatást, mint a tavalyi szezonban – derült ki az autokolcsonzes.hu legfrissebb elemzéséből. A felmérés arra is rámutatott, hogy az osztrákoknál több mint kétszer annyi az autókölcsönzések száma, mint nálunk, míg a románok hozzánk képest 20 százalékkal kevesebbszer bérelnek autót nyaraláskor.

Az idei üdülőszezonban a magyarok 62 százalékkal több bérautót foglaltak le az autokolcsonzes.hu által használt nemzetközi rendszeren keresztül, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. 2011-hez képest pedig háromszorosára nőtt az autókölcsönzések száma a magyarok körében. Nem csak többször béreltünk autót idén, de többet is költöttünk, mint egy évvel ezelőtt, amikor is átlagosan 54 000 forintot hagytunk ott az autókölcsönzőknél, míg ebben az évben a nyaralás költségéből 

90 000 forintot szántunk bérautóra.

Az autóbérlési célpontok népszerűségi listájának élén – az elmúlt évekhez hasonlóan – ezúttal is Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Államok végzett, azonban idén a negyedik helyre Magyarország (6%) is felzárkózott, lehagyva ezzel az Egyesült Királyságot és Németországot. „Ennek hátterében az áll, hogy egyre több autókölcsönző társaság kínál hazánkban is kedvező ajánlatokat, amelyeket előszeretettel vesznek igénybe a magyarok belföldi autóbérlések alkalmával” – magyarázta az eredményt Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs és projekt felelőse. A legnépszerűbb városok idén Tenerife, Madrid, Catania és Los Angeles voltak. A gépjárműveket elsősorban egyhetes nyaralásokhoz vettük igénybe, de nem volt ritka az 5 és a 14 napos foglalási periódus sem.

 

Biztosításra is többet költöttünk

Az utóbbi évek statisztikái azt mutatják, hogy a magyarok jellemzően a gazdaságos, mini és kompakt járműveket részesítik előnyben az autókölcsönzés során, azonban ebben az évben a 7, illetve 9 személyes kisbusz is keresett kategória volt. A biztosításkötések száma is lényegesen megemelkedett: az autokolcsonzes.hu adatai szerint a magyarok 14 százalékkal többször kötöttek bérautó-biztosítást idén nyáron, és leggyakrabban a kis rizikófaktorú megoldásokat választották.

„Bár az előző évekhez viszonyítva idén jóval többet költöttünk autóbérlésre, azért még mindig jól látszik az életszínvonalbeli különbség a nyugati szomszédainkhoz képest: Ausztriában például 69 százalékkal többen béreltek autót, mint idehaza. De még a csehek is leköröztek minket, ők egyharmaddal többször vettek igénybe bérautó-szolgáltatást, mint mi” – tette hozzá Árok Bianka. Magunk mögött hagytuk viszont keleti szomszédunkat: annak ellenére, hogy Románia lakossága kétszer annyi, mint Magyarországé, a románok hozzánk képest mégis 20 százalékkal kevesebb bérautót kölcsönöztek a nyaralásukhoz. A szlovákoknál azonban hasonló volt a bérelt autók száma az idei szezonban, mint nálunk.

 

in
Tags: