Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Közel duplájára nőtt az autóbérlések száma hazánkban

Budapest, 2014. február 27. – Tavaly 88 százalékkal több bérautó-foglalás érkezett hazánkból, mint 2012-ben, és átlagosan 15 százalékkal költöttünk többet az előző évhez képest – derült ki az autokolcsonzes.hu legfrissebb elemzéséből. Megnőtt a belföldi autóbérlések száma, de még mindig a Spanyolországba és Olaszországba utazók foglalnak a legtöbbször, az USA-ba történő autókölcsönzés aránya visszaesett az előző évekhez képest.

A válságból való kilábalást jelzi az utazási kedv erősödése és a nyaralásra fordított költség növekedése a magyarok körében. Ezt támasztja alá az is, hogy 2013-ban 88 százalékkal több bérautó-foglalás érkezett hazánkból az autokolcsonzes.hu által használt nemzetközi foglaló rendszeren keresztül. Ezzel közép-kelet-európai viszonylatban az osztrákok, lengyelek és csehek után a negyedik helyen állunk az autóbérlés gyakoriságát tekintve. „Egyértelmű bővülés volt megfigyelhető a tavalyi év során a magyarországi bérautópiacon. Ehhez nagyban hozzájárult az online foglalások számának erőteljes növekedése is, ami 2013-ban már a foglalások 90 százalékát tette ki. Idén pedig még további bővülésre számítunk a hazai bérautópiacon” – mondta Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője.

A legnépszerűbb célpontok továbbra is Spanyolország és Olaszország voltak, a bérautó-foglalások közel 30 százaléka ide érkezett. Az Egyesült Államokba történő autókölcsönzések száma 4,5 százalékra csökkent, de Los Angeles még így is harmadik helyen áll a városok ranglistáján. „Az előző évekhez képest több mint 5 százalékkal megnőtt a belföldi autóbérlések száma, amiben jelentősen közrejátszhat, hogy egyre többen választják hazánk különböző nyaralóhelyeit külföldi pihenés helyett, illetve Magyarország egyre népszerűbb úti cél a külföldiek körében, akik közül sokan csak ide érkezésükkor, spontán bérelnek autót” – tette hozzá Árok Bianka.

Első a biztonság és a kényelem

Az autokolcsonzes.hu statisztikáiból az is kiderült, hogy 2013-ban átlagosan 15 százalékkal költöttek többet a magyarok autókölcsönzéskor. Bár a foglalási napok száma nem változott jelentősen az előző évekhez képest, tavaly már a bérlők 45 százaléka vett igénybe kárösszeg-visszatérítési szolgáltatást, amely töréskár esetén nyújt visszatérítési védelmet. „Hozzá kell tenni azonban azt is, hogy rengeteg olyan szolgáltatási csomagot kínálunk a legnépszerűbb helyeken – mint például az USA-ban is –, amelyek zéró önrésszel vehetők igénybe, így ezek esetében nincs szükség a kárösszeg-visszatérítési szolgáltatásra” – magyarázta az autokolcsonzes.hu kommunikációs vezetője. A felmérésből jól látszik, hogy elsősorban még mindig a gazdaságos és kompakt járműveket keresik a magyarok, de már nem ritka az sem, hogy egy nagyobb társaság 7 vagy 9 fős kisbusszal indul útnak.

in
Tags: