Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Nem fél a magyar a külföldi autólopástól

Budapest, 2012. június 7. - Európa autólopási térképe szerint a legveszélyesebb ország az Egyesült Királyság, ahol évente több mint 300 000 autót lopnak el, majd ezt követi Franciaország és Olaszország, mely egyben a magyarok legkedveltebb autóbérlési úti célja is. Az Autokolcsonzes.hu bérautó-foglaló oldal statisztikái azonban azt mutatják, hogy a magyarok nem félnek ettől a kockázattól, autókölcsönzéskor ugyanis ritkán kötnek lopáskár biztosítást.

Az Autokolcsonzes.hu adatai szerint a bérlés árában már alapvetően benne lévő bérautó-felelősségbiztosításon túl a magyarok elenyésző számban kötnek egyéb biztosításokat autókölcsönzéskor. A második leggyakoribb biztosítástípus, amit igénybe veszünk a kárösszeg visszatérítési szolgáltatást nyújtó önrészcsökkentő balesetbiztosítás, amely abban az esetben jelent védelmet a bérlő számára, amikor a sofőr önhibájából okoz balesetet. Az önrészcsökkentő letét elhelyezése a lopásbiztosítások esetében is lehetséges. A letét – melynek mértéke az autó értékének néhány százaléka – csak egy esetleges lopás esetén kerül levonásra. „Autóbérléskor nem csak a felsőkategóriás, nagy értékű autókat érdemes lopáskár ellen biztosítani, hanem a leggyakrabban bérelt városi és mini kategóriájú járműveket is, mivel lopás esetén biztosítás nélkül az országtól függően 200 000 - 800 000 forintos önrész helyett a több milliós teljes árat kell megtérítenie a bérlőnek” – magyarázta Árok Bianka, az Autokolcsonzes.hu kommunikációs és projekt felelőse.

Hogyan védjük ki az átveréseket autóbérléskor?

A biztosítási feltételek mellett számos más dologra is érdemes odafigyelni, amikor autót bérelünk, mivel a lopási és törési károkon túl maguk az autókölcsönzők is megkárosíthatnak minket, ha nem vagyunk elég szemfülesek. Az átvételkor például érdemes alaposan megvizsgálni az autó állapotát, és összevetni azt a szerződésben foglaltakkal, hogy később ne kelljen fizetnünk olyan karcolásokért, melyek már átvételkor is megvoltak, a szerződés viszont nem tartalmazta őket. Mindig ellenőrizzük le az üzemanyag mennyiségét is, hogy megegyezik-e a leírtakkal! „A bérautó leadásakor mindig az autóbérlő cég munkatársával együtt vizsgáljuk át a jármű állapotát, így elkerülhetjük, hogy a leadást követően keletkezett sérüléseket számlázzanak ki nekünk. Az átverések elkerülésének legjobb módja, ha kizárólag megbízható partnerek szolgáltatását vesszük igénybe, mint például a nálunk is elérhető Avis, Hertz, Budget és Sixt autókölcsönzőkét, akik nemzetközi szinten több mint fél millió utazni vágyó igényeit szolgálják ki” – tette hozzá Árok Bianka. Akik szeretnék elkerülni az autóbérléssel járó váratlan költségeket, az Autokolcsonzes.hu oldalán további hasznos tanácsokat találnak.

in
Tags: