Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Milyen bérautó-biztosítások vannak?

Az autókölcsönzés ára minden esetben tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás összegét, jelen esetben a bérautó felelősségbiztosítást, melyet a különböző nyelvterületeken a következő idegen kifejezésekkel jelölnek: TPI (Third party insurance) vagy MLI (Mandatory Liability Insurance). Ez a kötelező felelősségbiztosítás arra az esetre vonatkozik, amennyiben az autó bérlője egy másik közlekedési szereplő járművében tesz kárt. Ez az autóbérléskor kötött kötelező felelősségbiztosítás minden esetben automatikusan részét képezi a bérleti árnak.

Emellett autóbérlés esetén egyes országokban pl. USA-ban igénybe vehetünk kiegészítő felelősségbiztosítást (SLI - Supplemental Liability Insurance) is, más néven kibővített védelmet jelentő biztosítást, melynek mértéke az USA-ban akár az 1 millió dollárt is elérheti, abban az esetben, ha egy harmadik személy valami miatt pénzügyi követeléssel lépne fel ellenünk.

A további kiegészítő biztosítások közül érdemes megfontolnunk az önrészcsökkentő balesetbiztosítás (CDW - Collision Damage Waiver) megkötését is. Ez abban az esetben jelent védelmet, amikor az autókölcsönzés során a sofőr önhibájából okoz balesetet, melyben a bérautó is megsérül, így a kár összegét a bérlőnek csupán a bérelt gépkocsi kategóriájától függő biztosítási önrész mértékéig kell megtérítenie.

Nagy értékű bérautók esetében érdemes fontolóra venni az autókölcsönzéskor köthető lopáskár biztosítás, azaz TI (Theft Insurance) igénybe vételét is. A TI autókölcsönzéskor kötött biztosítás mellett lopásos bűncselekmény esetén az autóbérlőnek csak a biztosításban meghatározott önrészig kell felelősséget vállalnia a keletkezett anyagi kárért, tehát nem kell kifizetnie az autó teljes értékét.

Vissza