Az autokolcsonzes.hu elképesztő választékot és ezzel együtt komoly megtakarítást biztosít mindazoknak, akik bérautót keresnek akár Magyarországon, akár külföldön. Felületünkön 180 országban tud egyszerűen és gyorsan autót kölcsönözni, legyen az akár gazdaságos kisautó, automata váltós jármű, kisbusz, terepjáró, egyterű vagy luxusautó.

Keresés az autokolcsonzes.hu oldalon

Autókölcsönzés, autóbérlés az USA-ban

Autókölcsönzés USA: ajánlatkérés, árösszehasonlítás, online foglalás

Amerikában az autóbérlés szinte elengedhetetlen része az ott-tartózkodásnak, hiszen a leggyorsabban autóval lehet közlekedni és kalandos vidékekre eljutni. Az autókölcsönzés biztosítja azt a rugalmasságot, amivel valódi élmény lesz az amerikai utazás.

Találja meg a legolcsóbb autókölcsönzés ajánlatot az USA-ban mindössze néhány kattintással!

Az autóbérlés feltételei az USA-ban

Az autókölcsönzők általában minimum 21, néhol 25 éves kort szabnak meg. A legtöbb autókölcsönző csak hitelkártyával rendelkező személyeknek ad bérautót. Az alapárban benne vannak az alapbiztosítások (pl.: nem saját hibából eredő kár), de a teljes körű bérautó-biztosítás (pl.: lopáskár, saját hibából eredő kár) extra felárért érhető el, ezekről érdemes az autókölcsönzés során tájékozódni. A magyar vezetői engedélyt elfogadják az USA-ban, de autóbérlés esetén mindenképpen érdemes a nemzetközi vezetői engedélyt is kiváltani, mert ezt kérhetik az autófelvétel során. Az USA-ban a következő biztosításokat köthetjük meg az autóbérlés során:

  • LDW (Loss and Damage Weaver): ez a biztosítás nyújt védelmet lopás, törés, illetve természeti károk esetén.
  • SLI (Supplemental Liability Insurance): ez az 1 millió dollár feletti kár, illetve az életben tett kár esetében biztosít, amennyiben az autóbérlő a felelős. Erre az LDW nem terjed ki.
  • PAE (Personal Accident and Effects Coverage): baleset és betegbiztosítás, mely az utasok testi épségéért felel.

Közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók az USA-ban

Attól függően, hogy melyik államban vezetünk bérautót, más-más szabályok vannak érvényben, ezért érdemes mindig a legszigorúbb előírásokat betartani. A legtöbb államban az alkohol kapcsán a zéró tolerancia elve működik, előfordul, hogy az autóban heverő üres alkoholos üveg is kínos kérdéseket okozhat egy igazoltatásnál. Az USA-ban rendszeresek a sebességmérések, így érdemes betartani az érvényes sebességhatárokat, melyek minden esetben mérföld/órában vannak megadva. Nagyon fontos, hogy igazoltatásnál mindig azt csináljuk, amire a rendőr utasít, amennyiben megállítanak, maradjunk ülve a bérautóban és várjuk meg a rendőrt, ne szálljunk ki az autóból!

Látnivalók az USA-ban

Az Amerikai Egyesült Államokban nagyon sok a látnivaló, így az autóbérlés az egyetlen megoldás, hogy minél több érdekes, izgalmat helyre eljussunk. A főbb látnivalókat felsorolni szinten lehetetlen, mindenképpen érdemes azonban ellátogatni a következő városokba: New York, Los Angeles, San Francisco, Miami, Las Vegas, New Orleans.

Fontos információk magyar állampolgároknak USA-beli autókölcsönzés során

  • Általános segélyhívószám: 911
  • Magyar Nagykövetség az USA-ban: 3910 Shoemaker Street, NW, Washington D.C. 20008, telefon: 00-1-202-362-67-30
  • Magyar Konzuli Hivatal az USA-ban: 3910 Shoemaker Street, NW, Washington D.C. 20008, telefon: 00-1-202-362-67-30