AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS ABU DHABI

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI ABU DHABIBAN

Abu Dhabiban is lehetőség nyílik autókölcsönzésre, ennek feltétele az útlevél birtoklása mellett a 21. életév betöltése, illetve a magyar jogosítvány mellé a nemzetközi vezetőengedély kiváltása is szükséges. A bérleti díj kiegyenlítése hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehetséges, mely tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, illetve jár hozzá egy káreseti önrész is. Az autópálya használata bérautóval útdíj fizetése ellenében lehetséges, ehhez egy kártyát kell vásárolni, melyről a fizetőkapuhoz érve automatikusan levonódik egy összeg. A bérautókat már ezzel a kártyával együtt lehet kölcsönözni, az úthasználati díját a kölcsönző le fogja vonni a bérautó leadásakor. Az autókölcsönzés a legegyszerűbb módja a város felfedezésének, de érdemes tudni, hogy a jelentős autóhasználat miatt, gyakran alakulnak ki dugók Abu Dhabiban.

LÁTNIVALÓK ABU DHABIBAN

Abu Dhabi az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, számos nagykövetség és olajtársaság központja. A modern város parkoknak, felhőkarcolóknak, hoteleknek és hatalmas bevásárló üzleteknek ad otthont. Ha ez önmagában nem lenne elég, a Zájed sejk nagymecset, mely a világ legnagyobb mecsetei közé tartozik, igen impozáns látványt nyújt. Az épületet díszmedencék szegélyezik és zöldövezet veszi körbe, még a sivatagi viszonyok ellenére is. Az idelátogatók ingyen beléphetnek, de a férfiak kizárólag hosszúnadrágban, ujjas felsőben, míg a nők a bejáratnál kölcsönözhető helyi viseletben. Az Emirates Palace egy szálloda, illetve konferenciakomplexum, mely látogatható abban az esetben is, ha a nézelődő nem ott szállt meg. A Corniche sétány mentén kikötőkkel, strandokkal, éttermekkel, kávézókkal és játszóterekkel találkozhatunk. Az 5-8 km hosszú sétányon lehetőség nyílik biciklibérlésre is. Ezenkívül megnézhetjük a város szélén található Forma-1 pályát, mely a nagydíj hetének kivételével szinte bármikor látogatható, a versenyautókat pedig mi magunk is kipróbálhatjuk. Ha merjük, mehetünk egy menetet a világ második leggyorsabb hullámvasútján a Ferrari World-ben, vagy ihatunk egy kávét a Marina Mall Tiara forgó éttermében, mely tökéletes panorámát nyújt a fővárosra és a sejk magánszigetére.

Abu Dhabiban az autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK ABU-DHABI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 999
  • Mentők: 998
  • Tűzoltóság: 997
  • Magyar Nagykövetség az Egyesült Arab Emírségekben: Al Khazna Tower, POB 44450 Abu Dhabi, telefon: 00-971-(2)-6766-190
  • Magyar Konzuli Hivatal az Egyesült Arab Emírségekben: Al Khazna Tower, POB 44450 Abu Dhabi, telefon: 00-971-50-8117-835