AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS AMSZTERDAMBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI AMSZTERDAMBAN

Az amszterdami autókölcsönzés első számú feltétele a 21. életév betöltése, de egyes autókölcsönző cégek egyéves vezetői gyakorlatot is kikötnek. Ha a bérautó vezetője 25 évnél fiatalabb, akkor a viszonylag magas baleseti kockázat miatt kiegészítő biztosítást kell kötnie az autókölcsönzés során. Általában a bérleti díj már magában foglalja a kötelező biztosítást, azonban a káreseti önrészt az autó átvételekor leblokkolják a hitelkártyáján. Az autó átvételéhez csak hitelkártyát, valamint dombornyomott betéti bankkártyát fogadnak el az autókölcsönzők, továbbá mindenhol letétet kell hagyni autóbérlés esetén.

A magyar jogosítványt elfogadják egész Hollandia területén, tehát amszterdami autóbérlés esetén sem kell kiváltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt.

LÁTNIVALÓK AMSZTERDAMBAN

Hollandia fővárosában, Amszterdamban világhírű múzeumokat kereshetünk fel, mint például a Van Gogh múzeumot, a Rembrandt Házat vagy a londoni mintára elkészített Madame Tussaud viaszmúzeumot. Hajókázhatunk a csatornákon, gyönyörködhetünk a színes épületekben, sétákat tehetünk Damon, azaz a főtéren, a Leidse téren, a Rembrandt téren, ahol hangulatos éttermek és kávézók mellett utcai zenészekkel, mutatványosokkal is találkozhatunk. Alkudhatunk egy-egy szuvenírre, például holland papucsra az Albert Cuyp-i piacon vagy a Waterloo téri piacon, igazi holland tulipánt vásárolhatunk a Virágpiacon.

Amszterdami autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros három pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK AMSZTERDAMI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Hollandiában: Hogeweg 14. 2585 JD Den Haag, telefon: 0-70-350-04-04
  • Magyar Konzuli Hivatal Hollandiában: Hogeweg 14. 2585 JD Den Haag , telefon: 0-70-355-33-19
  • Magyarország amszterdami tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Herman Gorterstraat 11, 1077 WD Amsterdam, telefon: 31-20-673-5544