AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS AUSZTRIA

A szomszédban elhelyezkedő Ausztria nemcsak könnyen elérhető, de gyönyörű helyekkel, hagyományokkal és történelmi múlttal kápráztatja el az arra járókat. Rengeteg látnivalójával, csodálatos tájaival nemcsak nyáron nyújt kikapcsolódást, télen is fontos európai sportközpontként üzemel sípályájainak köszönhetően. Nem véletlen tehát, hogy az ország természeti kincsei, hangulatos panorámái rengeteg turistát vonzanak a világ minden tájáról évszaktól függetlenül.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI AUSZTRIÁBAN

Ausztriában a legtöbb nagyvárosban, repülőtéren vagy kikötőben lehetőségünk nyílik autót kölcsönözni, azonban feltétel, hogy az autó vezetője a 21. életévét betöltse. Az autóbérlő társaságok csak hitelkártya vagy dombornyomott bankkártya megléte mellett adják át a lefoglalt bérautót, melynek bérleti díja tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítást. A téli időszakban célszerű extra felszerelést, például hóláncot kérnünk bérautónk kerekeire. Ausztriában nem feltétel a nemzetközi vezetői engedélyt kiváltani autóbérlés esetén, ugyanis az ország egész területén érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK AUSZTRIÁBAN

A sebességkorlátozás lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 100 km/h és autópályán 130 km/h, ezeket a korlátozásokat érdemes betartani, mivel gyakran előfordulnak közúti ellenőrzések, ami pénzbüntetést von maga után. Ha a bérautóval valaki az autópályát szeretné használni, kötelező matricát vásárolni hozzá és a szélvédőre ragasztani, ugyanis a megfelelő vignetta nélküli közlekedőket súlyos összegekkel bírságolják. A biztonsági öv használata bérautóban is kötelező mindenkinek, a 12 év alatti gyermekek, akik 150 cm-nél alacsonyabbak, kizárólag biztonsági gyermekülésben utazhatnak csak. A megengedett véralkoholszint 0,5 mg/ml, a határszint túllépése ugyancsak bírságot, illetve a jogosítvány bevonását vonhatja maga után. Ezenfelül autókölcsönzéskor is csak a két kezet szabadon hagyó telefonálási rendszerek használhatók. A téli időszakban a személygépkocsik, kombik, illetve a 3500 kg-ot nem meghaladó teherautók téli gumival és esetenként hólánccal kötelesek közlekedni.

LÁTNIVALÓK AUSZTRIÁBAN

Ausztria számos természeti kincsben, síparadicsomban, nevezetességben gazdag. Ezt más sem bizonyítja jobban, mint hogy az UNESCO világörökségi listáján szerepel a Schönbrunni Kastély és Park, Salzburg, Graz, Bécs óvárosa, a Hallstatt-dachsteini kultúrtáj, a Semmeringi vasút, a Wachaui kultúrtáj és végül, a Fertő-tó és környéke is. A főváros, Bécs egy kulturális fellegvár, számos nevezetesség található itt és nem utolsó sorban Európa legnevezetesebb zenei központja, amely olyan híres zeneszerzőknek adott otthont, mint Mozart, Beethoven majd Haydn. A síelni vágyóknak 22.000 km-nyi sípálya áll rendelkezésükre, így nem csoda, hogy a turizmusnak a jelentős részét ez a sport teszi ki. Legyen szó túrázásról, síelésről vagy kulturális látogatásról, sokkal kényelmesebben körbejárhatjuk Ausztriát, ha az autóbérlés mellett döntünk.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK AUSZTRIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 133
  • Mentők: 144
  • Tűzoltóság: 122
  • Orvosi ügyelet: 141
  • Hegyi mentők: 140
  • Magyar Köztársaság Nagykövetsége Ausztriában: Bankgasse 4-6, 1010 Wien, telefon: 00-43-1-537-80-300
  • Magyar Konzuli Hivatal Ausztriában: Schenkensstrasse 3, 1010 Wien, telefon: 00-43-1-537-80-300