AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS BÉCS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI BÉCSBEN

Az autókölcsönzés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 21. életévét és érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. Az autóbérlés másik feltétele a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte, ugyanis az autókölcsönző társaságok csak így adják át a lefoglalt bérautót, amelynek bérleti díja minden esetben tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás összegét. Ha télen látogatnánk Ausztriába, akkor az autókölcsönző társaságoktól extra felszereléseket, például hóláncot is kérhetünk a bérautónk kerekeire.

Ausztriai autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, ugyanis a szomszédos ország egész területén, tehát bécsi autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK BÉCSBEN

Bécsi látogatásunk során nem hagyhatjuk ki az egykori királyi rezidenciát, a barokk stílusú Schönbrunn-i kastélyt és a hozzá tartozó, csodálatos virágágyásaival és sövénylabirintusaival büszkélkedő parkot. Aki még több történelmi utazásra vágyik, annak érdemes autót kölcsönözni és felkeresni a Belvedere palotát, Savoyai Jenő nyári palotáját, valamint a Hofburgot, amely nemcsak könyvtárnak, a bécsi nemzeti színháznak, kincstárnak és lovardának ad helyet, hanem itt található Sisi királyné múzeuma is. Érdemes felkeresni a gótikus építésű Szent István Székesegyházat, azaz a Stephansdomot, amelynek déli tornyába felmászva csodálatos panoráma tárulhat elénk az egész városról. A Ringstrasset bejárva Bécs patinás épületeit vehetjük szemügyre, az Operaházat, a Parlamentet és a neogótikus Votivkirchet. Béreljünk autót és járjuk be Bécs természeti értékekben gazdag környékét is!

Bécsi autókölcsönzés során a repülőtéren, a vonatállomáson és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK BÉCSI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 133
  • Mentők: 144
  • Tűzoltóság: 122
  • Hegyi mentők: 140
  • Magyar Nagykövetség Ausztriában: Bankgasse 4-6 1010 Wien, telefon: 00-43-1-537-80-300
  • Magyar Konzuli Hivatal Ausztriában: Schenkenstrasse 3. 1010 Wien, telefon: 00-43-1-537-80-300