AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS BERLIN: INFORMÁCIÓK, ÁRAK, AUTÓKÖLCSÖNZŐK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI BERLINBEN

Berlini autókölcsönzés esetén – mint ahogyan Németországban általában – az autóbérlés szigorú feltételekhez kötött, legalábbis ami az okozott károk felszámítását illeti, így még egy kisebb karcolás miatt is súlyos összeget kell fizetnünk. Ezért is érdemes mindig alaposan átnézni az aláírt szerződést, hogy milyen, már meglévő károk kerültek benne megállapításra, és ha találunk még egyéb problémát a bérautóval kapcsolatban, akkor mindenképpen kérjük annak rögzítését. Az autókölcsönzés során többféle kárra is kiterjedő-bérautó-biztosítást köthetünk. Berlinben is szükségünk lesz hitelkártyára a bérautó átvételéhez.

Berlini autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, ugyanis Németország egész területén, tehát berlini autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon kiadott jogosítvány.

LÁTNIVALÓK BERLINBEN

Ha Berlinben járunk, keressük fel a Németország jelképének számító klasszicista stílusú, tetején a győzelem szárnyas istennőjével „büszkélkedő” Brandenburg-i kaput és a Berlini Dómot, az egykori porosz protestáns székesegyházat! Sétáljunk el Berlin legismertebb terére, az Alexanderplatzra, ahol az impozáns Világórával és a Barátság Szökőkúttal találkozhatunk! Az egykori piactéren, a Gendarmenmarkton található a Berlini Koncertterem, ahol hangversenyeket hallgathatunk, valamint a Francia és Német Dómok, amelyekben különböző kiállításokat tekinthetünk meg. Hangulatos sétákat tehetünk a „hársfasétányon” (Unter der Linden), amely a belvárost két részre osztja: tőle nyugatra parkok, paloták, bevásárlóközpontok, keletre pedig széles utcák és szocialista épületek találhatóak. Aki tovább szeretne gyönyörködni Berlinben, az liftezzen fel a 368 méter magas TV-toronyba vagy mássza meg a 285 lépcsőből álló Győzelmi oszlopot. Mindkettőből csodálatos panoráma tárul elénk a német fővárosról. Ha megtetszik a Berlin környéki kilátás, érdemes autót kölcsönözni és bérautóval bejárni a környező vidéket. Kellemesen eltölthetjük szabadidőnket a világ egyik legnagyobb állatkertjében, a berlini állatkertben vagy a SonyCenterben, a hatalmas bevásárló- és szórakoztatóközpontban is.

Berlini autókölcsönzés során a repülőtereken, valamint a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK BERLINI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 110 és 112
  • Magyar Nagykövetség Németországban: Unter den Linden, 76 10117 Berlin, telefon: 00-49-30-203-10-0
  • Magyar Konzuli Hivatal Németországban: Unter den Linden, 76 10117 Berlin, telefon: 00-49-30-203-10-0