AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS BRÜSSZELBEN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI BRÜSSZELBEN

Az autókölcsönzés feltételei, hogy a vezetőnek be kell töltenie a 23. életévét, és érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Az autókölcsönzés során a vezető névre szóló, érvényes hitelkártyájával vagy dombornyomott bankkártyájával fizetheti ki a bérautó bérleti díját, amely általában tartalmazza a kötelező biztosítás költségét, valamint a bérautón van egy káreseti önrész is, amelynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért. A sebességkorlátozást, a megállási és parkolási tilalmat szigorúan ellenőrzik és megszegésüket magas összegekkel büntetik Belgiumban.

Belgiumi autóbérlés esetén megfelelő a Magyarországon megszerzett jogosítvány felmutatása, brüsszeli autókölcsönzés során sem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk.

LÁTNIVALÓK BRÜSSZELBEN

Az Európai Unió fontos központja Brüsszel, de számos nevezetességével is kitűnik, és nem csak a szimbólumává vált, vízsugarat spriccelő bronz kisfiúval (Manneken Pis). Az egyházi intézmények közül megemlíthető a Basilique du Sacré-Coeur, az art deco stílusban épült bazilika, amelynek 90 méter magas, zöldszínű rézzel bevont kupolájából csodálatos kilátás tárul elénk a városra. Brüsszel legnagyobb katedrálisának viszont a gótikus Saint-Michael számít, reneszánsz és barokk belső terében szemügyre vehetjük az egyetlen fatörzsből kifaragott szószéket. Sétákat tehetünk a Grand Placen, ahol a városháza és a brabanti hercegek háza mellett egykori céhesek épületei sorakoznak, a falaikat jellegzetes motívumok díszítik. Egy-egy parkban, forgalmas negyedben is elidőzhetünk, szökőkutak csobogó vízében vagy divatos régiségüzletekben gyönyörködhetünk. A múzeumkedvelők elmélyedhetnek földrészek hangszereiben (Musée des Instruments de Musique), az afrikai gyarmati élet relikviáiban (Musée Royal de l’Afrique), a négy kontinens változatos művészeti tárgyaiban (Musée Royaux d’Art et d’Historie), vagy a méltán híres szépművészeti alkotásokban (Musées Royaux des Beaux-Arts). Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt remek kikapcsolódási lehetőség a Képregény-múzeum, ahol bábuk formájában is megelevenednek a képregények szereplői. Ha autót bérelünk, akkor Brüsszelen kívül is megismerkedhetünk ezzel a sokszínű Belgiummal.

Brüsszeli autókölcsönzés során a repülőtéren, a vasútállomáson és a belváros néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK BRÜSSZELI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 101
  • Mentők: 100
  • Tűzoltóság: 100
  • Magyar Nagykövetség Belgiumban: 44, Avenue du Vert Chasseur, 1180 Bruxelles, telefon: 00-32-2-348-18-00
  • Magyar Konzuli Hivatal Belgiumban: 44, Avenue du Vert Chasseur, 1180 Bruxelles, telefon: 00-32-2-348-18-00