AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS BUKAREST: TIPPEK, ÁRAK, FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI BUKARESTBEN

Az autókölcsönzés több feltételhez van kötve: a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét, személyigazolványt vagy útlevelet kell felmutatnia, és legalább egyéves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Bukaresti autóbérlés esetén is szükség lesz dombornyomott bankkártyára vagy hitelkártyára, de egyes autókölcsönző cégek elfogadnak készpénzt és banki átutalást is. Vigyázzunk bérautónkra, mert az útviszonyok nem tökéletesek Romániában, de a forgalmasabb utakat igyekeznek folyamatosan újítani és karbantartani, de még így is érdemes többféle bérautó-biztosítással védeni magunkat. Ha télen érkeznénk Romániába, akkor célszerű extra felszerelésként hóláncot is igényelnünk az autókölcsönző társaságtól.

Romániai autóbérlés esetén érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, tehát bukaresti autókölcsönzés során is elegendő ezt felmutatnunk.

LÁTNIVALÓK BUKARESTBEN

A román főváros számos látnivalót tartogat az odalátogatók számára. A Győzelem útján végigsétálva a politikai, a kulturális és a kereskedelmi élet meghatározó helyszíneit vehetjük szemügyre. Megtekinthetjük a hatalmas méreteivel büszkélkedő, Ceausescu idején épült Parlamentet, a zenei élet palotáját, a Roman Atheneumot vagy a római minta alapján emelt 27 méter magas Diadalívet. A vallási élet helyszínei közül kiemelkedik értékes ikongyűjteményével az Antim-templom, a kőfaragásokkal díszített Bucur-templom és a neogótikus stílusban újjáépített Radu Vodă-kolostor. A múzeumok tárlatai iránt érdeklődők felkereshetik a Nemzeti Művészeti Múzeumot, a Falumúzeumot, és a Cotroceni-palotát, amely Bukarest környékének történelmét bemutató múzeumnak ad helyet. A természeti értékek iránt fogékonyak pedig sétákat tehetnek a több mint 10 000 különféle növényt felvonultató botanikus kertben. Béreljünk autót, és járjuk be Románia szebbnél szebb vadregényes tájait is, ha már ott járunk!

Bukaresti autókölcsönzés során a repülőtéren és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK BUKARESTI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 955
  • Mentők: 961
  • Tűzoltóság: 981
  • Magyar Nagykövetség Romániában: 020034 Bucuresti, str. Jean-Louis Calderon nr. 63-65, telefon: 00-40-21-312-0073, mobil: 00-40-31-620-4300, ügyelet: (40-722) 386-560
  • Magyar Konzuli Hivatal Romániában: 011654 Bucuresti, Stefan Negulescu utca 30, telefon: 00-40-21-230-0550