AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS COSTA RICA: AJÁNLATKÉRÉS, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, ONLINE FOGLALÁS

Costa Rica időjárása csak az egyik tényező, ami miatt érdemes meglátogatni az országot. Természeti kincseiről messze földön híres, az aktív pihenés kedvelőinek pedig számtalan programlehetőséget kínál. Costa Rica körülbelül akkora, mint Szlovákia, így ott-tartózkodásunk alatt nem lehetetlen, hogy bejárjuk az egész országot, melyhez mindenképp érdemes autót bérelni.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI COSTA RICÁN

Az autókölcsönzők általában 23-70 év közötti sofőrök részére adnak bérautót, de felár ellenében lehetőség van a korhatáron kívüli autóbérlésre. Utazásunk során mindig tartsuk magunknál jogosítványunkat, útlevelünket és az autókölcsönző társasággal kötött szerződésünket! Érvényes magyar vezetői engedéllyel vezethetünk bérautót, csak akkor szükséges kiváltanunk a nemzetközi jogosítványt, ha Costa Rica határain túlra szeretnénk utazni. Az autókölcsönző társaságok többsége csak hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogad el, de néhol fizethetünk készpénzzel is.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK COSTA RICÁN

Costa Rica jól kiépített úthálózattal rendelkezik, a turisták által használt utak nagy része burkolt, éppen ezért érdemes az autókölcsönzés lehetőségét választanunk. Ha bérautóval közlekedünk, figyeljünk a kátyúkra, mert az utak több helyen rossz minőségűek, így érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. Lakott területen belül 40 km/h, másodlagos útvonalakon 60 km/h, autóutakon és autópályákon pedig 100 km/h a megengedett maximális sebesség.

LÁTNIVALÓK COSTA RICÁN

Ha elutazunk Costa Ricára, mindenképp látogassunk el az ország fővárosába, San Joséba is! A fővárosiak egyik kedvelt szórakozóhelye az El Pueblo negyed, ahol rengeteg bárt, éttermet, klubot, boltot, szállodát és művészeti galériát találunk. De ne hagyjuk ki a Mercado Centralt, az ország legnagyobb és legolcsóbb piacát sem! A tenger szerelmesei nem fognak Costa Ricán csalódni: búvárkodhatunk a Nicoya-félsziget közelében, hogy felfedezzük a tenger alatti világot is. Aki az extrémebb sportokat kedveli, annak Costa Rica folyói fantasztikus lehetőséget kínálnak a raftingra és a kajakozásra. Costa Ricán a repülőtéren vagy annak közelében, illetve a nagyobb városokban (Liberia, Puerto Jimenez, San José) van lehetőségünk a bérautó átvételére és leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK COSTA RICAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Segélyhívó: 911
  • Rendőrség: 117
  • Tűzoltóság: 118
  • Mentők: 128
  • Magyarország Costa Rica vonatkozásában illetékes külképviselete: Mexikóváros, cím: Paseo de las Palmas 2005. Lomas de Chapultepec Del. Miguel; Hidalgo México D.F. 11000, telefon: (00)-(52)-(55)-5596-18-22