AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS DÁNIÁBAN

Dánia, a szigetek országa rengeteg remek lehetőséget nyújt a kikapcsolódni vágyóknak. Csodálatos természeti világa, történelmi épületei teszik az egyik leglátogatottabb Skandináv országgá. Dániában az ember igazán részese lehet a sokarcú természetnek. Nyáron végeláthatatlan tengerpartjai, természeti csodái, télen történelmi épületei, kulturális intézményei vonzzák az érdeklődőket.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI DÁNIÁBAN

A dániai autóbérlés feltétele, hogy a bérautó sofőrje betöltse 21. életévét, és érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. A bérelni kívánt autó átvételéhez hitelkártyára vagy dombornyomott bankkártyára lesz szükség. Továbbá fontos tudnivaló, hogy a bérautót korlátlan kilométer használattal kapjuk kézhez, és ennek bérleti díja magában foglalja a kötelező bérautó-biztosítást. A nemzetközi vezetői engedélyt érdemes kiváltani, mert bár egyes autókölcsönző társaságok elfogadják a Magyarországon megszerzett jogosítványt, máshol kérik kiegészítésként a nemzetközi papírt is.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK DÁNIÁBAN

Dánia a világ egyik legkiválóbb úthálózatával rendelkezik. A közutak hossza mintegy 71 ezer kilométer, melyből 700 km autópálya, melynek használata teljesen ingyenes. Egyes hídhasználatokért kell csak fizetni, de ezek jól látható módon jelezve vannak. A sebességkorlátozás a következőképp alakul: lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 80 km/h, autópályán 130 km/h a megengedett. Ezeket érdemes betartani, ugyanis a dánok szigorúan büntetik a szabályszegéseket. Továbbá a biztonsági öv és a tompított fényszóró használata minden esetben kötelező! A jobbról előzés tilalmát is szigorúan be kell tartani, mert ott a belső sávot csak erre használják! Fontos még tudni, hogy a megengedett legmagasabb véralkoholszint 0,5 mg/ml, ennek meghaladása rendőrségi eljárást von maga után.

LÁTNIVALÓK DÁNIÁBAN

Dánia, a szigetek országa a Skandináv országok közé sorolandó, történelmi és kulturális háttere, illetve öröksége miatt. Mérsékelt éghajlata egész évben remek turisztikai célponttá teszi. Nevezetességei közé tartozik Észak-Európa fontos reneszánsz épülete a Kronborg-kastély, más néven Hamlet vára, amit Shakespeare tett híressé. Itt mindössze 4 km a Svédországot és Dániát összekötő szoros. A legfontosabb régészeti emlékek Jellingben találhatók, melyek szimbolikus, történelmi erővel bírnak. Továbbá az Amalienborg palota a királyi család téli rezidánciája, melyben a gárdisták váltása érdekes látványosságnak számít. Fyn szigetére érve megtekinthetjük Hans Christian Andersen – a nagy mesemondó szülőházát, a mesés Egeskov kastélyt és rengeteg vadon élő állatot is. A Skagen földnyelv pedig az, ahol két tenger, a Skagerrak és a Kattegat találkozik, ezáltal egyedülálló, hangulatos élményben lehet részük az arra járóknak. Mindez csak pár érdekes látnivaló, azonban ha üdülésünket Dániában tervezzük, mindenképp érdemes autót bérelni, amivel lehetőségünk adódik minél több látványosságot megtekinteni, és melynek segítségével kényelmes és gyors lesz az utazás.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK DÁNIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Dániában:2920 Charlottenlund, Koppenhága Strandvejen 170, telefon: 00-45-39-63-16-88
  • Magyar Konzuli Hivatal Dániában: 2920 Charlottenlund, Koppenhága Strandvejen 170, telefon: 00-45-39-63-16-88