AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS DOMINIKA: AJÁNLATKÉRÉS, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, ONLINE FOGLALÁS

A Dominikára látogatók Kolumbusz Kristóf óta nem tudnak betelni a sziget gyönyörűségével, a végtelen fehérhomokos tengerpart, a kókuszpálmák és a kristálytiszta azúrkék tenger látványával. Ha fel szeretné fedezni a sziget összes szépségét, az autókölcsönzés a lehető legjobb megoldás!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI DOMINIKÁN

A legtöbb autókölcsönző társaság 21 év alatt és 70 év felett nem adja bérbe az autót, de pótdíj ellenében lehetőségünk van korhatáron kívül is autót bérelni. Feltétel továbbá a minimum 1 éves jogosítvány. Javasolt a nemzetközi vezetői engedély kiváltása, bár néhol elfogadják a magyar okmányokat is. Amikor átvesszük a bérautót, győződjünk meg róla, hogy rendelkezik-e pótkerékkel és elegendő mennyiségű üzemanyaggal! Nincs szükségük vízumra a Dominikai Köztársaságba való belépéshez, de turista kártyát kell vásárolnunk, melyet amerikai dollárban kell megfizetnünk. Ezt a turista kártyát megvásárolhatjuk a Dominikai Köztársaság nagykövetségein és konzulátusain vagy az országba érkezéskor a reptéren. A turista kártyával 60 napig tartózkodhatunk az ország területén. Dominika útjai több helyen kátyúsak, rossz minőségűek, nincsenek felfestve, ezért érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK DOMINIKÁN

Dominikán balos közlekedés van érvényben. Dominika útjai keskenyek, kanyargósak és meredekek, fokozott odafigyelést igényelnek. A tömegközlekedés eléggé kaotikus, turisták számára nem ajánlott, nem biztonságos. Az utak minősége eltérő, egyes útszakaszok, főleg vidéken használhatatlanok. Autóbérlés során lehetőségünk van hivatásos sofőrt is felfogadni az utazás teljes időtartamára. A sebességkorlátozás mindenhol változó, általában 40 km/h, sok helyen nincs feltüntetve. Általánosságban azt javasoljuk, hogy az útviszonyoknak és a helyi közlekedők tempójának megfelelően válassza meg sebességét! Amennyiben vidékre látogat, maradjon a főutak mentén! A Dominikai Köztársaságban létrehoztak a turisták segítésére kijelölt rendőrséget, a Politur-t. Ezen rendőrök általában beszélnek angolul és megbízható segítségként szolgálnak a bajba jutott turistáknak. Érdemes hivatalos okmányainkról fénymásolatot készíteni!

LÁTNIVALÓK DOMINIKÁN

Dominika körülbelül azonos nagyságú Szlovákiával, több napos tartózkodásunk során bejárhatjuk és megcsodálhatjuk a legtöbb nevezetességet, melyre tökéletes megoldást nyújt az autókölcsönzés. Dominika gyönyörű tengerparttal és egyéb természeti, kulturális és történelmi érdekességekkel is büszkélkedhet. Itt található a Karib-térség legmagasabb hegye, legnagyobb tava, valamint a főváros, Santo Domingo óvárosa, amely a világörökség része. Az ország keleti részén Punta Cana kétségkívül az egyik legszebb strandszakasza a Karib-szigetvilágnak. De nemcsak a pihenni vágyók, hanem a vízi sport szerelmesei is megtalálják a hozzájuk illő programokat. A kötelező és ajánlott védőoltásokról érdeklődjön orvosánál! Bérautóját leadhatja és felveheti a nagyobb városokban és a repülőtér közelében is.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK DOMINIKAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános vészhívó: 911
  • Az ország teljes területén működő privát mentőszolgálat: ProMed, telefon: 809-412-5555. Azonnali költségtérítéses!
  • Magyar Konzulátus: A felügyelő képviselet, a Konzuli hivatal Havannában, a Magyar Nagykövetség épületében található. Cím: Calle G. No. 458. entre 19. y 21. Vedado, Havanna. Telefon: (00)-(53)-(7) 833-3365, 833-3346