AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS DUBAI

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI DUBAIBAN

Ha az autókölcsönzés célpontja Dubai, akkor szükségünk lesz útlevélre, dombornyomott bankkártyára vagy hitelkártyára, és az autó vezetőjének be kell töltenie a 21. életévét. Általában a bérleti díj tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, továbbá mindig jár hozzá egy káreseti önrész is, amely összegig a vezető felelős a kárért. Dubaiban úthasználati díjat is kell fizetnünk, ha áthaladunk a kapun. Ha bérelt autónk van, akkor nem kell matricát vásárolnunk, mert minden bérautón van, és a díjat a bérautó leadásakor kell csak kifizetnünk. Arra figyeljünk, hogy a városban nincsenek utcanevek és házszámok, ez lényegesen megnehezítheti a közlekedést, viszont az utak minősége kiváló és sok sávosak.

Dubaiban az autóbérléshez magyarországi jogosítványunk mellé ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt is.

LÁTNIVALÓK DUBAIBAN

Ha hosszabb időre utazunk Dubaiba, akkor érdemes igénybe vennünk egy autókölcsönző társaság szolgáltatásait, ezzel is kényelmesebbé téve nyaralásunkat. Elsősorban a fehér homokos tengerpart mentén elhelyezkedő hatalmas és modern felhőkarcolók, szállodaláncok és bevásárlóközpontok lenyűgöző látványa fogja magával ragadni az ideérkezőket, de Dubainak a régebbi korokból is vannak emlékei. A Dubai Múzeum például a város régmúltját, az olajkitermelés előtti időszakot mutatja be korhű helyszínekkel, épületekkel és eszközökkel. Aki pedig a Bastakiya negyedben néz körül, az a hagyományos, széltornyokkal épített belsőudvaros házakat tekintheti meg, és tehet időutazást az egykori kisváros életében. A gyermekes családok ellátogathatnak az állatkertbe, több vízi paradicsomba és élményparkba. Dubai városközpontja körül számos, a nagyvárosi élet forgatagától elzárt, nyugalmat biztosító, a zöld oázis hangulatát felidéző park található. A kirándulásra vágyók felfedezhetik a Dubait övező sivatagot és hegyeket, izgalmas kalandokban vehetnek részt tevegelve vagy éppen hagyományos arab ételt fogyasztva a csillagos ég alatt. Az éjszakai élet szerelmesei is bőven találnak szórakozási lehetőséget a mindig pezsgő arab éjszakában. Dubai jelmondata: „Mindent egy helyen!”. Béreljünk autót, fedezzük fel ezt a sokszínű „globális várost”, és tapasztaljuk meg, hogy milyen az, amikor valóban minden egy helyen van!

Dubaiban az autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK DUBAI-I AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 999
  • Mentők: 998
  • Tűzoltóság: 997
  • Magyar Nagykövetség az Egyesült Arab Emírségekben: Al Khazna Tower, POB 44450 Abu Dhabi, telefon: 00-971-(2)-6766-190
  • Magyar Konzuli Hivatal az Egyesült Arab Emírségekben: Al Khazna Tower, POB 44450 Abu Dhabi, telefon: 00-971-50-8117-835