AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS EDINBURGHBAN: OLCSÓ BÉRAUTÓ-AJÁNLATOK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI EDINBURGHBAN

Az edinburghi autókölcsönzés fontos feltétele, hogy a bérautó vezetője rendelkezzen legalább egyéves vezetői engedéllyel és betöltse a 23. életévét. Az autóbérléshez továbbá útlevélre és dombornyomott bankkártyára vagy hitelkártyára lesz szükségünk. A bérautót általában korlátlan kilométer használattal adják át az autókölcsönző társaságok. Edinburghi autóbérlés esetén fokozottan vigyázzunk a bérautónkra, mert a balos közlekedés megnehezítheti a vezetést, további problémát jelenthet még a nagy forgalom és a rendszeres dugók is. A nagyobb fokú veszélyeztetettség miatt érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. A parkolási díjak is magasak, és a szabálytalanságokat is komoly pénzbüntetéssel sújtják a hatóságok, nem ritka még a gépjárművek elszállítása sem.

Angliai autóbérlés esetén elegendő a Magyarországon megszerzett jogosítvány megléte, tehát edinburghi autókölcsönzés esetén sem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk.

LÁTNIVALÓK EDINBURGHBAN

Edinburgh ó- és újvárosa 1995 óta a Világörökség része, amely rangos címet joggal kapta meg a város. Különleges természeti adottságú, történelmi nevezetességekben gazdag város, felsorolni is nehéz lenne az összes látnivalót. Időutazást tehetünk a középkorban épült edinburghi vártól kezdve a barokk Holyroodhouse királyi palotán át a gótikus Szent Egyed-katedrálisig. Igazi építészeti remekműnek számít a fém, a tölgyfa és a gránit ötvözetéből épült Skót Parlament, amelynek kapui a turisták előtt is nyitva állnak. A Skót Nemzeti Galéria európai és skót művészek munkáit vonultatja fel, megcsodálhatjuk Tiziano, Monet vagy éppen Rembrandt alkotásait. Sétákat tehetünk a Királyi botanikus kertben, amely a világ minden tájáról begyűjtött növényeket mutatja be, de ellátogathatunk a világ legnagyobb állatkerti pingvinállományával rendelkező edinburghi állatkertbe is. A Walter Scott-emlékmű 287 lépcsőjét megmászva teljes panoráma tárul elénk a városról. Érdekesség, hogy a világ első virágórája is ebben a városban készült el. Béreljünk autót és gyönyörködjünk a skót táj szépségeiben is egy hosszabb kirándulás alkalmával!

Edinburghi autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros két pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK EDINBURGHI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 999
  • Magyar Nagykövetség Angliában: 35 Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7201-3440
  • Magyar Konzuli Hivatal Angliában: 35/B. Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7235-5218
  • Magyarország edinburghi tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 6 The Glebe, Manse Road, Dirleton, East Lothian EH39 5FB, telefon: 0044-16-208-50-264