AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS EGYIPTOM

Egyiptom több ezer éves múltjával és annak máig megőrzött emlékeivel várja a turistákat. Piramisok titokzatos belsejét fedezhetjük fel, szemügyre vehetjük az egykori fáraók kincseit és az ókori egyiptomi civilizáció relikviáit, sivatagi kalandokban vehetünk részt, megcsodálhatjuk a hatalmas Szfinx-szobrot, az oázisokban pedig hűs forrásokból kortyolhatunk és datolyát kóstolhatunk. A piramisok földjén ugyan egész évben élvezhető a napsütés, azonban Egyiptomba télen érdemes utazni, ugyanis ekkor az európai látogató számára a forróság is elviselhetőbb. A néhány órás repülőút után bérautót kölcsönözhetünk egy autókölcsönző társaságtól, mellyel bejárhatjuk ezt a Nílus mentén elterülő, látnivalókban gazdag észak-afrikai országot.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI EGYIPTOMBAN

Az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 21. életévét, és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Egyiptomi autókölcsönzés során előzetesen ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt is, továbbá az autókölcsönző társaságok a bérautó átvételénél hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak csak el. Egyiptom nagyobb városaiban jelentős a forgalom, ezért a nagyobb fokú veszély miatt a kötelező felelősségbiztosítás mellett célszerű igénybe venni a különböző, többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosításokat.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK EGYIPTOMBAN

Egyiptomban többnyire jó állapotú, aszfaltozott utakat találunk, melyek bizonyos szakaszain útdíjat kell fizetni. Jó tisztában lenni azzal, hogy az egyiptomiak közlekedési morálja nagyon rossz, amit tovább súlyosbít a jelzőlámpák és a közlekedési táblák hiánya. Így, aki Egyiptom nagyobb városaiban, például Kairóban vezetésre adja a fejét, annak számolnia kell a gyakori forgalmi dugókkal, a folyamatos tolongással és dudálással. A balesetek száma is – a többi országhoz képest – kiugróan magas. A bérautónkkal való közlekedés során tehát legyünk körültekintőek, vigyázzunk mind a saját, mind a bérautónk épségére! De legalábbis egyiptomi autóbérlés esetén mindenképpen kössünk önrészcsökkentő-biztosításokat!

LÁTNIVALÓK EGYIPTOMBAN

Egyiptom fővárosában, Kairóban az eredeti helyükön is megnézhetjük az érintetlenül hagyott kultúrtörténeti emlékeket, valamint belevethetjük magunkat a bazárok forgatagába. Kairó-i látogatásunk után a világ hét csodája közé tartozó gízai piramisokhoz is elutazhatunk, ha bérautót kölcsönzünk, vagy befizethetünk egy sivatagi túrára vagy éppen a Níluson hajókázhatunk. A sivár sziklák között megbújó keskeny hasadékban, a Királyok Völgyében a híres Tutanhamon sírját tekinthetjük meg. Az egyiptomi tengerpartokon található búvárparadicsomokat sem szabad kihagyni, ahol nincs más dolgunk, mint belemerülni a kék tengerbe és gyönyörködni annak élővilágában. Egyiptomban az élet éjszaka sem áll meg, hangulatos estéket tölthetünk el a mindig pezsgő klubokban és bárokban.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK EGYIPTOMI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 122
  • Mentők: 123
  • Tűzoltóság: 180
  • Magyar Nagykövetség Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478
  • Magyar Konzuli Hivatal Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478