AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS FLORIDA, AUTÓKÖLCSÖNZŐK FLORIDÁBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI FLORIDÁBAN

Az autókölcsönzéshez a sofőrnek legalább egyéves, érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie, saját magának pedig be kell töltenie a 25. életévét. Ha valaki még nincs 25 éves, de a 21. életévét már betöltötte, pótdíj ellenében vezethet csak bérautót, amely megnöveli az autóbérlés költségeit. Az autókölcsönző cégeknél általában készpénzzel és hitelkártyával is fizethet a bérautóért. Floridában az úthálózat minősége kiváló, és az utak jellemzően többsávos kialakításúak az akadálytalan közlekedés érdekében. A fizetős autópályákon haladva időnként gyűjtődobozokat talál, amelyekbe 25 centes érméket bedobva megspórolhatja a sorban állást. A mértékegységek használata eltér az európai szabványtól, így a távolságot jelölő táblák minden esetben mérföldben értendők. 1 Ml = 1,61 km. Ami a sebességkorlátozást illeti, bérautónkkal az iskolák közelében 15 mph, lakott területen belül 30 mph, autóúton 55 mph, autópályán pedig 75 mph sebességgel haladhatunk. Az amerikai bérautók szinte mindegyike automata váltós, ezért nem árt előre tájékozódni ennek a típusnak a használatáról. A floridai autókölcsönzés alkalmával a kötelező biztosításon túl az alábbi biztosítások megkötésére van lehetősége, hogy az autóbérlés során a lehető legnagyobb biztonságban legyenek az utasok és a személygépkocsi egyaránt:

  1. LDW (Loss and Damage Weaver): ez a biztosítás a lopásra, a törésre és a természeti károkra terjed ki.
  2. SLI (Supplemental Liability Insurance): biztosítást nyújt az 1 millió dollár feletti károk és az életben tett kár esetén, amennyiben a bérlő a felelős.
  3. PAE (Personal Accident and Effects Coverage): baleset- és betegbiztosítás, amely az utasok testi épségéért felel.

A nemzetközi jogosítvány nem szükséges a vezetéshez, de segítségére lehet az egyszerűbb ügyintézéshez. A nemzetközi vezetői engedély csak a magyar jogosítvánnyal együtt érvényes.

LÁTNIVALÓK FLORIDÁBAN

A filmekről oly ismerős amerikai állam rengeteg látnivalót, szórakozást és kikapcsolódást kínál a látogatóknak. Fővárosában, Tallahasseeben megismerheti Florida történelmét a Museum of Florida Historyban. Jacksonville-be érve lehetősége van a Museum of Contemporary Art kortárs művészeti gyűjteményét megcsodálni, de akit inkább a természet szépségei vonzanak, a Palm and Cycad Arboretum felkeresésével a szubtrópusi növénykülönlegességek látványában gyönyörködhet.

A szórakoztatás széles skálájával ismerkedhet meg Orlandoban, ahol a belvárosban az Orange Avenue éttermei és bárjai kínálnak remek helyszínt az esti kikapcsolódásra. Lenyűgöző program a Sea World and Discovery Cove tengeri világot bemutató kiállításának, a Walt Disney World Resort Complex mesevilágának és az Universal Studios Orlando, a híres filmdíszletekkel tarkított vidámparknak a felfedezése.

Cape Canaveral ad otthont a Kennedy Space Centernek, ahol a csillagok és az űrutazás szerelmesei megismerhetik az űrhajózás történetét, az űrközpont működését, továbbá a saját szemükkel láthatják az Explorer űrrepülőgép életnagyságú mását. Fort Lauderdale kikötője - az úgynevezett Port Everglades - a világ második legnagyobb cirkálókikötője, ahol rengeteg fényűző jacht és hajó várja, hogy újra a hullámokat szelje. Miamiban járva a Wings Over Miaimi repülőgépparkja és kiállítása, a Fairchild Tropical Garden botanikus kertje, illetve a Miami Metrozzo, az USA legnagyobb állatparkja várja szeretettel az érdeklődőket.

Florida legdélebbi városa Key West, ahol a Mel Fisher Martime Museum látogatói olyan kincseket vehetnek szemügyre, amelyeket elsüllyedt hajóroncsokról gyűjtöttek össze. Az itteni korallsziget kedvelt úti célja a búvároknak. Floridát szebbnél szebb, fehérhomokos strandok övezik, ezért ha erre jár, érdemes időt szakítani a napozásra és a vízi sportokra is.

A Floridában lévő hatalmas távolságok leküzdéséhez tanácsos autókölcsönző céghez fordulni, hogy a bérautóval bejárhassa Florida látnivalóit.Autóbérlésre Orlando repülőterén és számos más városban is lehetősége van.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK FLORIDAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 911
  • Magyar Nagykövetség az USA-ban: 3910 Shoemaker Street, NW, Washington D.C. 20008, telefon: 00-1-202-362-67-30