AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS FRANCIAORSZÁG

Európa országai közül talán Franciaország rendelkezik a leghosszabb nemzeti autópályákkal és jó minőségű autóutakkal, így igazi élmény autóval keresztülszelni az ország változatos tájait. Párizs romantikus varázsa vonzza az országba látogatókat, pedig sok más látványosságot és nevezetességet rejt még magában. Bérautóval kiváló ötlet bejárni valamennyit, hisz maga az utazás is élmény.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI FRANCIAORSZÁGBAN

Franciaországban az autókölcsönzés feltételei közé tartozik többek között, hogy a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét, valamint rendelkeznie kell érvényes nemzetközi jogosítvánnyal vagy kiegészítő nemzetközi jogosítvánnyal. A kötelező minimum életkor autókölcsönzőnként és a bérelni kívánt autókategóriánként változhat. Ezen kívül azt is kérik, hogy az aktuális jogosítvány még legyen érvényes legalább egy évig, továbbá minden franciaországi autóbérlés feltétele még a dombornyomott bankkártya megléte is. Érdemes átfogó bérautó-biztosítást is kötni az autókölcsönzés aláírása mellett, mivel franciaországi közlekedés közben könnyen megsérülhet a bérautó.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK FRANCIAORSZÁGBAN

A francia közlekedési szabályoknak vannak bizonyos érzékeny pontjai, melyeknek megszegése komoly pénzbüntetéssel jár. Ilyen például, hogy míg idehaza indokolt esetben megengedett a sárga jelzésű közlekedési lámpán áthajtani, addig Franciaországban ez a tett már szabályellenes. Továbbá szigorúan ellenőrzik a biztonsági övek használatát is. Családosoknak érdemes figyelembe venni francia autóbérlés előtt, hogy 10 évesnél fiatalabb gyermek semmiképp sem ülhet elől a vezető mellett, valamint kötelező a gyermekek életkorának megfelelő gyermekülések (1-4 éves korig) használata, illetve ülésmagasítók (4-10 éves korig) alkalmazása.

A Franciaországban érvényes sebességkorlátozások megegyeznek a magyarországival, viszont esős, ködös időre vonatkozóan is léteznek megkötések. A vezetést korlátozó időjárási viszonyok esetén lakott területen kívül max. 80 km/h, autóutón max. 100 km/h és autópályán max. 110 km/h a megengedett sebesség. Franciaországban az alkoholfogyasztást illetően nincsen zéró tolerancia, 0,5 ezrelék a megengedett maximum véralkoholszint. Akit mégis ittas vezetésen kapnak, az legalább 4 500 € bírságra vagy akár börtönbüntetésre is számíthat.

Bár az autópályák igen jó minőségűek, használatuk helyenként drága, mert szakaszonként fizetendő, nem egy egységes matricával használhatók.

LÁTNIVALÓK FRANCIAORSZÁGBAN

Franciaországban mindenki megtalálhatja a kedvére való környezetet és elfoglaltságot. Rengeteg lehetőséget kínálnak az Alpok izgalmas hegycsúcsai a motoros és autós túrázóknak, ehhez érdemes autót bérelni. Valamint a téli sportoknak hódolók is számos modern síterep közül válogathatnak. A nagyobb városok romantikus világa magával ragadó, így nem érdemes leragadni csak Párizs híresebb nevezetességeinél, melyek az Eiffel-torony, a Diadalív, a Notre Dame, a Pantheon vagy a kiváló festmények csarnoka, a Louvre. A Loire folyó mentén rengeteg, már-már mesebeli kastély várja az érdeklődőket, Orléans várostól Angers-n át egészen Nantes-ig. Akik pedig történelmi utazásra is vágynak, azok mindenképpen béreljenek autót, és látogassanak el a Normandiai partszakaszra, ahol rengeteg II. világháborús műemlék és múzeum található. A mediterrán hangulatot, a finom kézműves sajtokat és borokat kedvelők pedig vegyék inkább délre az irányt, Provance családias falvaiba, Monacoba vagy Korzika szigetére.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK FRANCIAORSZÁGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános európai segélyhívószám: 112
  • Általános segélyhívószám Franciaországon belül: 114
  • Tűzoltóság hívószáma Franciaországban: 18
  • Rendőrség, csendőrség hívószáma Franciaországban: 17
  • Mentők hívószáma Franciaországban: 15
  • Magyar Nagykövetség Franciaországban: 5 bis, square de l’avenue Foch, Párizs 75116, telefonszám: 00-33-1- 45-00-94-97, ügyeleti telefon: 00-33-6-83-25-43-62
  • Magyar Konzuli Osztály Franciaországban: 7, Square Vergennes, Párizs 75015, telefon: 00-33-1-56-81-02-30, ügyeleti telefon: 00-33-6-83-25-43-62