AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS, BÉRAUTÓ ÁRAK - GLASGOW

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI GLASGOW-BAN

Glasgow-ban az autókölcsönzés fontos feltétele, hogy a bérautó vezetője rendelkezzen legalább egyéves vezetői engedéllyel és betöltse a 23. életévét. Az autóbérléshez továbbá útlevélre és dombornyomott bankkártyára vagy hitelkártyára lesz szükségünk. A bérautó bérleti díja általában magában foglalja a kötelező felelősségbiztosítást, azonban a balos közlekedés, a nagy forgalom és a rendszeres dugók miatt érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. A parkolási díjak is magasak, a szabálytalanságokat pedig komoly pénzbüntetéssel sújtják a hatóságok, még a bérautók elszállítása sem ritka.

Angliai autóbérlés esetén érvényes a Magyarországon kiadott jogosítványunk, ezért nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk glasgow-i autókölcsönzéshez sem.

LÁTNIVALÓK GLASGOW-BAN

Glasgow, az egykori kereskedőváros is rejteget látnivalókat a turisták számára. A történelmi emlékek közül kiemelkedik az egyedi kórusfallal és színes üvegablakokkal büszkélkedő glasgow-i katedrális, valamint a viktoriánus korból származó, márvánnyal és arannyal díszített városi kamara épülete. A város bővelkedik múzeumokban, galériákban is. A Burrell gyűjtemény 9000 darab, különböző korokból és tájakról származó műkincsnek ad helyet. A Gallery of Modern Art impozáns épületében művészeti érdekességekkel találkozhatunk. A Kelvingrove Art Gallery and Museumban gazdag fegyver-, természeti- és művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg. A gyerekeknek igazi élményt és tanulást jelenthet a Glasgow Science Centre, amelyben interaktív játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a tudományokkal. A Glasgow Science Centre mellett található a 100 méter magas Glasgow Tower, a világ egyetlen folyamatosan forgó tornya, amelyből páratlan kilátás tárul elénk a városra és környékére. Ha azonban közelebbről is meg akarjuk nézni a várost övező természeti kincseket, akkor érdemes autót bérelnünk, és azzal bejárni a környéket.

Glasgow-i autókölcsönzés során a repülőtéren és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK GLASGOW-I AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 999
  • Magyar Nagykövetség Angliában: 35 Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7201-3440
  • Magyar Konzuli Hivatal Angliában: 35/B. Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7235-5218