AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS HELSINKIBEN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI HELSINKIBEN

Az autókölcsönzés több feltételhez van kötve: a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét és legalább egyéves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Helsinki autóbérlés esetén is szükségünk lesz a bérautó átvételénél személyre szóló hitelkártyára vagy dombornyomott bankkártyára. Az utak állapota nagyon jó, a forgalom kicsi, a finnek is nyugodtan, kiszámíthatóan vezetnek. Érdemes viszont a kerékpározó finnekre figyelni, Helsinkiben is mindig sokan pattannak nyeregbe. A fő veszélyforrást az úton átkelő, vagy éppen csak álldogáló jávorszarvasok jelenthetik. Erre külön táblák is figyelmeztetnek. Az említett veszély miatt ajánlott mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. A havas tájakra nem árt hólánccal is készülni, ilyen téli felszerelést plusz összegért az autókölcsönző társaságtól igényelhetünk.

Finnországi autóbérlés esetén érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, tehát helsinki autókölcsönzés során is elegendő ezt felmutatnunk.

LÁTNIVALÓK HELSINKIBEN

Finnország fővárosában a természet és a városi nyüzsgés harmóniában létezik egymás mellett. Ha a város partjainál kezdjük a túránkat, akkor elsőként a Viapora nevű tengeri erődítményt fedezhetjük fel. Helsinki belső részeiben találjuk Nyugat-Európa legnagyobb ortodox templomát, az Uspenstit, aranyozott hagymakupoláival, és a sziklatömbbe vájt barlangtemplomot, a Temppeliankiot. A Seurasaari skanzenben megismerkedhetünk a finn falusi élettel vagy belépőt válthatunk a modern finn képzőművészeti alkotásokat bemutató Amos Andersen Múzeumba. Sétákat tehetünk a karácsonyi időszakban fényárban úszó Aleksanterinkatu sétálóutcán, vagy a Sofiankatu utcán. Ennek az utcának az a különlegessége, hogy fűtött, és három egymást követő korszak jellemző épületeit és korhű elemeit vonultatja fel. Ha még mindig nem lenne elég a városi nyüzsgésből, akkor keressük fel a Kaupattori piac forgatagát, ahol bőséges kínálat vár minket tengeri halakból, főként heringből. Béreljünk autót, mert finnországi látogatásunk során nem szabad kihagynunk a csodálatos tóvidékeket és az erdőkkel borított tájakat sem!

Helsinki autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK HELSINKI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Finnországban: Kuusisaarenkuja 6, 00340 Helsinki, telefon: 00-358-9-48-41-44
  • Magyar Konzuli Hivatal Finnországban: Kuusisaarenkuja 6, 00340 Helsinki, telefon: 00-358-9-458-21-90