AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS HORVÁTORSZÁG: AJÁNLATKÉRÉS, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, ONLINE FOGLALÁS

A magyarok körében igen népszerű nyaralási célpont Horvátország. Közel van, autópályán könnyen megközelíthető, viszonylag olcsó és változatossága miatt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az odautazók számára. A városokban található római kori emlékektől kezdve a nemzeti parkokon át egészen a sziklás, homokos tengerpartokig megtalálunk mindent, ami egy élményekben gazdag nyaraláshoz szükséges. Érdemes mindehhez autót bérelni, és azzal átszelni Horvátországot, a magyar-horvát határtól indulva egészen Dalmácia legdélibb csücskéig.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI HORVÁTORSZÁGBAN

A horvátországi autókölcsönzés feltételei közé tartozik, hogy a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét és legalább két éves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Horvátországban az autóbérlés során elfogadják a magyar jogosítványt is, tehát nem kell külön kiváltani a nemzetközi vezetői engedélyt. A horvátországi autókölcsönző cégek esetében a bérleti díj általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, továbbá az autón van egy káreseti önrész is, melynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért. Az autókölcsönző társaságok hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak csak el az autóbérlés során.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK HORVÁTORSZÁGBAN

Horvátországban az üdülőkörzetek legtöbbje elérhető autópályán, tehát bérautónkkal is könnyen megközelíthetjük kiválasztott célpontunkat. Azonban a főszezonban sűrűbb és szigorúbb közúti ellenőrzéssel kell számolnunk. A helyi szervek a követési távolság betartásának megszegését, az ittas vezetést, a szabálytalan előzést, valamint a sebességkorlátok átlépését magas bírságokkal büntetik. Horvátországban a sebességkorlátozások a következők: lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán 130 km/h. 5 éves korig a gyermekek csak gyerekülésben utazhatnak. Az autókölcsönző társaságtól felár ellenében kiegészítő felszerelésként igényelhetjük a gyermekek biztonságát szolgáló gyermekülést.

LÁTNIVALÓK HORVÁTORSZÁGBAN

Az Adriai-tenger partján haladva látnivalókban gazdag horvát településeket és tájakat találunk. A főváros, Zágráb egyik részében nagy terekkel, széles sugárutakkal, szecessziós épületekkel, másik részében középkori hangulattal várja a turistákat. Sétákat tehetünk a Jelasics téren, a mindig nyüzsgő Tkalciceva utcán, vagy a Maksimir angol stílusú parkban, a Lotrscak toronyból pedig a magasból is rácsodálkozhatunk a városra. Zágráb után következzen Pula és annak kiemelkedő látványossága, az ókori amfiteátrum, körülötte római jelmezbe öltözött katonákkal is találkozhatunk. A következő állomás Split, amelynek legjelentősebb történelmi emléke a fehér márványból épített Diocletianus-palota, falai között sétálva felidézhetjük az ókori császári udvarok pompáját. Végül érkezzünk meg a történelmi kikötővárosba, Dubrovnikba. Városfalakkal körbebástyázott óvárosát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, de itt található a világ legrégibb arborétuma, a középkorból származó Trsteno Arborétum is. Horvátország nemzeti parkjait sem szabad kihagyni, mint például a Plitvicei-tavak vagy a Krka-folyó környékét. Napozásra és fürdőzésre pedig bármikor lehetőségünk nyílik a néhol sziklás, néhol homokos horvát tengerparton.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK HORVÁTORSZÁGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906
  • Magyar Konzuli Hivatal Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906