AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS HURGHADA

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI HURGHADÁBAN

Az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 21. életévét és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. A nagyobb egyiptomi városokban a sűrű forgalom, dudálás, állandó tolongás, autók és kerékpárok zsúfolt tömege jellemzi a napi közlekedést. Hurghada nyugodtabb város, de ha esetleg bérautónkkal elhagynánk, és például Kairóba utaznánk, akkor a nagyobb fokú veszély miatt a kötelező felelősségbiztosítás mellett érdemes igénybe venni a különböző, többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosításokat.

Egyiptomi autóbérlés esetén, így ha Hurghadába akarunk autót kölcsönözni, ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, továbbá turista vízumot is be kell szereznünk.

LÁTNIVALÓK HURGHADÁBAN

Egyiptomban Sharm el-Sheikh mellett Hurghada a másik népszerű búvárparadicsom, amely halászfaluból nőtte ki magát. Hosszan elnyúló homokos tengerpartján gyönyörködhetünk a Vörös-tengerben, búvárkodhatunk, látogatást tehetünk a város turistapiacán, egy-egy bazárba is belefuthatunk, néhány mecsettel is találkozhatunk. A nap végén hangulatos éttermekben kóstolhatjuk meg a helyi ízeket, fáradalmainkat pedig kávézókban, bárokban pihenhetjük ki. Érdemes igénybe venni egy autókölcsönző társaság szolgáltatásait, ugyanis innen bérautóval elutazhatunk például Luxorba, Kairóba vagy a gízai piramisokhoz.

Hurghadai autókölcsönzés során a repülőtéren és a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK HURGHADAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 122
  • Mentők: 123
  • Tűzoltóság: 180
  • Magyar Nagykövetség Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478
  • Magyar Konzuli Hivatal Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478